Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНардепи вирішили вивести з дефіциту лише «Нафтогаз»
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Нардепи вирішили вивести з дефіциту лише «Нафтогаз»

Народні обранці вчора прийняли у першому читанні законопроект про фінансову стабілізацію «Нафтогазу». Однак, НАК виводитимуть з дефіциту без ринку газу, адже розгляд цього документу вирішили перенести як і ряд інших.

Нардепи прийняли у першому читанні законопроект №2214 «Про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Зокрема, на думку уряду, проект Закону дозволить врегулювати питання співвідношення повноважень Компанії, 100 відсотків акцій якої належать державі, щодо захисту економічної та енергетичної безпеки, та важелів впливу для стягнення заборгованості, створить умови для стягнення заборгованості споживачів за  використаний природний газ та запобігання її утворенню в майбутньому.

Крім цього, урядовий документ пропонує зменшити навантаження на Державний бюджет України в частині відшкодування «Нафтогазу» складової за імпортований природний газ, забезпечивши стягнення заборгованості перед  НАКом за спожитий природний газ.

Однак, не усе так добре. Для прикладу, нардепи перенесли розгляд законопроекту «Про введення мораторію на примусову реалізацію майна», який був зареєстрований під №2264.

Не пощастило пройти перше читання і законопроектам №2262 «Про внесення змін до деяких законів України (у сферах теплопостачання та житлово-комунальних послуг)» та відомому №2250 «Про ринок природного газу».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарі проголосували за законопроект, який визначить повноваження НКРЕ зі встановлення тарифів на електроенергію та газ для населення. Окрім того, документ врегулює механізм формування цін.

 
Коментарі (0)