Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнцям відшкодують вартість установки газових лічильників
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Українцям відшкодують вартість установки газових лічильників

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким переноситься термін обов'язкової установки приладів обліку газу на 1 січня 2023 року

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким переноситься термін обов'язкової установки приладів обліку газу на 1 січня 2023 року. Разом з тим, українцям, які встановили газові лічильники за свої гроші, передбачать механізм компенсації за них. Українцям компенсують вартість газових лічильників, встановлених ними за свої гроші 

Раніше закон зобов'язував газорозподільні компанії встановити газові лічильники в помешканнях українців до 1 січня 2021 року. Однак ця дата настала, а в Україні на сьогодні залишається ще близько 3 мільйонів осель, не обладнаних приладами обліку газу. Тому дату, до якої у всіх в будинку повинен бути лічильник, вирішили відсунути ще на два роки.

У той же час багато українців, які не хочуть переплачувати за енергоресурс, встановлюють лічильники за свої гроші. Їм обіцяють повернути витрачені кошти.

Кабміну доручено за три місяці розробити механізм цієї компенсації і почати його впроваджувати. Яким чином людям повертатимуть гроші, невідомо. Однак повернути їх повинні обов'язково. Повертати будуть не стільки, скільки кожен витратив на покупку і установку лічильника, а в розмірі середньозваженої вартості приладу обліку.

Не виключено, що ці витрати просто зверстаний у оплату за газ і, таким чином, споживач матиме можливість якийсь час платити меншу суму за газ.

 

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
28 Березня 2021 p. 01:40
Газ у багатоквартирному будинку використовується тільки для плити. --------- Неважко здогадатися, що ті мешканці, які використовують вдома мало газу (і тому б хотіли індивідуальний лічильник), на своєму робочому місці мають можливість спалювати величезну кількість електроенергії для своїх особистих потреб за рахунок роботодавця. Під час роботи вони постійно користуються мікроволновками, електрочайниками, електрообігрівачами та іншими потужними електроприладами. Деякі умудряються на своєму робочому місці пекти, варити їжу додому, і навіть прати домашні речі, - і всі витрати електроенергії при цьому оплачує роботодавець; найчастіше це буває у держустановах.
Коля Пухов
28 Березня 2021 p. 01:54
То нехай ці держпрацівниці хоч за газ платять вдома нарівні з усіма мешканцями будинку.