Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНардепи «дали добро» на створення ринку газу
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Нардепи «дали добро» на створення ринку газу

Парламентарі підтримали ідею про створення ринку газу в Україні, який планують організувати на засадах вільної конкуренції.

Верховна Рада у першому читання прийняла проект Закону № 2250 «Про ринок газу в Україні». Документ передбачає правові, економічні та організаційні засади функціонування ринку природного газу; створення нормативної бази діяльності на ринку природного газу; забезпечення недискримінаційного доступу до ринку природного газу його суб’єктів та всіх споживачів.

Створення в Україні повноцінного ринку природного газу законопроект пропонує на засадах вільної конкуренції із належним рівнем захисту споживачів (зокрема, тих категорій споживачів, які потребують особливого захисту), надійності енергопостачання та здатного до інтеграції з ринками природного газу сторін Енергетичного Співтовариства, в тому числі шляхом створення регіональних ринків природного газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, народні обранці 3 березня прийняли у першому читанні законопроект про фінансову стабілізацію «Нафтогазу». Однак, НАК виводитимуть з дефіциту без ринку газу, адже розгляд цього документу вирішили перенести як і ряд інших.

 
Коментарі (0)