Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТарифи на газ для населення пропонують знизити
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Тарифи на газ для населення пропонують знизити

Депутатам пропонують встановити справедливі ціни на газ для населення та спрямувати для потреб громадян 100% «блакитного» палива власного видобутку, яке знаходиться у вітчизняних ПСГ. Відповідний проект Закону вже зареєстровано під куполом Верховної Ради.

Вчора у будівлі Верховної Ради було зареєстровано законопроект №3104 «Про встановлення справедливої та економічно обґрунтованої ціни постачання природного газу для потреб населення».

У пояснювальній записці до документу зазначається, що метою законопроекту є зменшення розміру необґрунтованих тарифів на газ для населення шляхом спрямування газу власного видобутку виключно для потреб населення та встановлення справедливої ціни на газ для потреб населення.

Для досягнення цілі, проектом Закону пропонується спрямувати газ власного видобутку з ПСГ на потреби населення та встановити вартість на «блакитне» палив на рівні ціни продажу газу суб’єктами ринку природного газу для ПАТ «НАК «Нафтогаз України», тарифу на транспортування магістральними трубопроводами, тарифу на транспортування розподільними трубопроводами, тарифу на постачання.

Ініціатори законопроекту запевняють, що прийняття документа приведе до зменшення ціни природного газу для потреб населення та, відповідно, зменшення необґрунтовано завищених тарифів. Зокрема, внаслідок прийняття законопроекту ціна природного газу власного видобутку становитиме до 2000гр./тис.м3.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що ціна на газ для України на зимовий період буде розраховуватися за погодженою сторонами контрактною формулою.

 
Коментарі (0)