Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДепутати «переграли» формування тарифів на газ і світло
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Депутати «переграли» формування тарифів на газ і світло

Парламентарі проголосували за законопроект, який визначить повноваження НКРЕ зі встановлення тарифів на електроенергію та газ для населення. Окрім того, документ врегулює механізм формування цін.

Верховна Рада прийняла законопроект № 0919  «Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення цін (тарифів)», який покликаний чітко визначити повноваження НКРЕ з встановлення ціни і тарифів на електроенергію та газ для населення. Окрім того, документ передбачає визначення порядку встановлення  державних регульованих цін в розмірі нижчому від економічно обґрунтованого. 

«Метою прийняття проекту Закону України  «Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення цін (тарифів)» є усунення правової прогалини у регулюванні повноважень органів державної влади в частині встановлення цін і тарифів на електроенергію і природний газ для  населення у тому числі при встановленні державних регульованих цін в розмірі нижчому від економічно обґрунтованого розміру», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
 
Проектом Закону передбачається внесення до низки законів змін, спрямованих на  визначення органу, який встановлює ціни і тарифи на електроенергію та природний газ для комунально-побутових потреб населення та визначає порядок встановлення державних регульованих цін в розмірі нижчому від економічно обґрунтованого розміру.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламент зареєстрував законопроект, який передбачає звільнення людей з обмеженими можливостями від оплати проїзду у приміському транспорті.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
18 Лютого 2015 p. 21:51
Цей уряд повторює усі помилки усіх своїх недолугих попередників, які підтримували бюджет зовнішніми запозиченнями та знеціненням гривні. Тільки зараз швидкість знецінення гривні зросла катастрофічно і вже досягає швидкості знецінення купонокарбованця у 1992--1996 роках.