Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоІнвалідів можуть звільнити від оплати за проїзд у приміському транспорті
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Інвалідів можуть звільнити від оплати за проїзд у приміському транспорті

Парламент зареєстрував законопроект, який передбачає звільнення людей з обмеженими можливостями від оплати проїзду у приміському транспорті.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2069 «Про внесення змін до деяких законів України щодо права людей з інвалідністю на безплатний проїзд в приміському транспорті», який передбачає звільнення людей з обмеженими можливостями від оплати проїзду у приміському транспорті. 

«Метою прийняття законопроекту є відновлення права на безплатний проїзд усіма видами приміського транспорту для найбільш вразливіших категорій людей з інвалідністю», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Зокрема, документом пропонується зберегти з 1 червня 2015 року право на безкоштовний проїзд усіма видами приміського транспорту для інвалідів І групи, інвалідів ІІ групи по зору і з ураженням опорно-рухового апарату, дітей-інвалідів та осіб, які їх супроводжують (не більше однієї особи, яка супроводжує  інваліда або дитину-інваліда).
 
Також, проект Закону пропонує чітко визначити дату набрання чинності норм щодо вилучення  права на пільговий проїзд для окремих категорій громадян відповідно узгодженої при прийнятті Закону позиції уряду та депутатів.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», влада планує простимулювати розвиток альтернативної електроенергетики та привести її до загальносвітових норм. Відповідний законопроект зареєстровано у Верховній Раді України.
 
Коментарі (0)