Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНардепи хочуть створити конкурентний ринок газу
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Нардепи хочуть створити конкурентний ринок газу

Уряд пропонує створити в Україні конкурентний ринок природного газу. Відповідний законопроект уже зареєстровано у Верховній Раді.

У Верховній Раді вчора зареєстрували урядовий проект Закону № 2250 «Про ринок природного газу». Документ пропонує створення в Україні повноцінного ринку природного газу.

Метою законопроекту, як зазначається в пояснювальній записці, є створення ефективного конкурентного середовища на ринку природного газу з урахуванням основних вимог законодавства ЄС, у тому числі, передбачених Директивою 2009/73/ЄС Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу стосовно спільних правил для внутрішнього ринку природного газу та Регламентом 715/2009 Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу про умови доступу до мереж передачі природного газу.

В уряді вважають, що прийняття  Закону України «Про ринок природного газу» дозволить створити організаційні, правові та економічні основи функціонування лібералізованого ринку природного газу в Україні та сприятиме:

впровадженню повноцінного та конкурентного ринку природного газу;

гарантуванню рівних можливостей доступу до ринку природного газу;

виконанню міжнародних зобов’язань, прийнятих на себе Україною.

А також забезпечить можливість впровадження провідних механізмів функціонування ринку природного газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогазу» можуть спростити механізм стягнення заборгованості зі споживачів-неплатників. Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді.

 
Коментарі (0)