Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавство«Нафтогазу» можуть «розв’язати руки» у стягненні боргів
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

«Нафтогазу» можуть «розв’язати руки» у стягненні боргів

«Нафтогазу» можуть спростити механізм стягнення заборгованості зі споживачів-неплатників. Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді.

У Верховній Раді зареєстрували та відправили на розгляд Комітету законопроект №2214 «Про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», який покликаний врегулювати механізми стягнення заборгованості споживачів за природний газ.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту Закону, метою документу є стабілізація фінансового стану Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», досягнення якої можливе шляхом надання Компанії дієвих інструментів стягнення заборгованості споживачів за природний газ та ефективних механізмів впливу на підприємства-боржників.
 
«З огляду на критичний рівень заборгованості споживачів перед Компанією за спожитий природний газ, зважаючи на необхідність гарантованого забезпечення споживачів України природним газом, необхідно на законодавчому рівні врегулювати питання співвідношення повноважень Компанії», – йдеться в пояснювальній записці.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламент пропонує Кабінету Міністрів регулювати електроенергетичну сферу України. Відповідний законопроект вже зареєстрували у Верховній Раді.
 
Коментарі (0)