Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабміну хочуть віддати регулювання електроенергетики
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Кабміну хочуть віддати регулювання електроенергетики

Парламент пропонує Кабінету Міністрів регулювати електроенергетичну сферу України. Відповідний законопроект вже зареєстрували у Верховній Раді.

Нещодавно у Верховній Раді було зареєстровано проект Закону №2182 «Про електроенергетику» щодо особливостей регулювання відносин у сфері енергетики на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження. Документ передбачає організацію стабільної роботи енергосистеми України.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект має на меті надання повноважень Кабінету Міністрів України встановлювати особливості регулювання правових, економічних та організаційних відносин, пов'язаних з продажем електричної енергії з оптового ринку електричної енергії України на територію, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, а також відносин, пов'язаних з виробництвом, передачею, розподілом, постачанням, купівлею, продажем і використанням електричної енергії на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго припиняє розрахунки майже з двома десятками електростанцій, які знаходяться на окупованих територіях Донбасу. Відповідний перелік вже зареєстрували у відомстві.

 
Коментарі (0)