Рус Укр
ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаЕнергетична стратегія шукатиме підтримки у влади
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Енергетична стратегія шукатиме підтримки у влади

Оновлена енергетична стратегія не буде прийнята владою в тому вигляді, в якому її запропонувало Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

Оновлена енергетична стратегія не буде прийнята владою в тому вигляді, в якому її запропонувало Міністерство енергетики та вугільної промисловості. Про це в коментарі заявив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Микола Пашкевич.

«Ці позиції, що висловлюються, в ході сьогоднішньої та інших конференцій з енергетичних питань стосовно якості запропонованої енергетичної стратегії, очевидно, що вони призведуть до того, що влада не прийме цю стратегію в тому вигляді, в якому її запропонувало Міністерство енергетики та вугільної промисловості», - заявив експерт.

Читайте також: Енергоефективність в кредитних руках

За його словами, наразі ми маємо тільки початок хвилі висловлювань громадських організацій і профільних асоціацій з приводу оновленої енергетичної стратегії України і на його думку вона буде продовжуватись.

Нагадаємо, Енергетична стратегія має бути передана на доопрацювання в РНБО, оскільки за своєю суттю є документом рівня національної безпеки. Про це в ході конференції заявив експерт з енергетичних питань Роман Зінченко.

«Дана стратегія має бути передана в РНБО на доопрацювання з точки зору аналізу стратегічних викликів в енергетичний сфері. Вона має включати кроки і заходи стосовно змін оподаткування та стимулювання ефективного енергоспоживання», - зауважив експерт.
За його словами, енергетична стратегія є за своєю суттю документом рівня національної безпеки.

«Наразі ми маємо справу з вузькогалузевим документом, який сконцентрований на інтересах виключно видобувних та генеруючи галузей і не передбачає зростання конкурентоспроможності України», - підкреслив Роман Зінченко.

Читайте також: «Реперні» точки майбутньої енергетики

На його думку, Енергетична стратегія-2030 пропонує нам залишатись на тому ж самому рівні енергоефективності просто, щоб споживати  більше енергії, яку виробляють вугільна ядерна генерації і за це отримають свої кошти.

«Ми маємо пам’ятати, що найчистіша енергія це та, яку не треба виробляти, тому що відновлювальні джерела і енергоефективність йдуть поруч», - відмітив він.

За матеріалами УНН

 
Коментарі (0)