Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПрийнята постанова щодо оформлення тимчасового посвідчення громадянина України
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Прийнята постанова щодо оформлення тимчасового посвідчення громадянина України

Кабмін ухвалив документ «Про реалізацію експериментального проекту щодо оформлення тимчасового посвідчення громадянина України громадянам України, які перебувають на територіях, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією»
Кабінет Міністрів України ухвалив документ «Про реалізацію експериментального проекту щодо оформлення тимчасового посвідчення громадянина України громадянам України, які перебувають на територіях, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією», пише "Україна Комунальна". 
 
Експериментальний проект запроваджується терміном на два роки.
 
Дана постанова спрямована на повернення громадян України з тимчасово окупованих територій через треті країни.
 
Оформлення посвідчення особи на повернення в Україну громадянам України, які знаходяться на тимчасово окупованій території, є неможливим з огляду та те, що окремими країнами, особливо державою-агресором, це буде використано як визнання Україною окупованих територій — територією іноземної держави.
 
Враховуючи зазначене, на засіданні Координаційного штабу було прийнято рішення про розробку проекту, яким передбачено оформлення тимчасового посвідчення громадянина України людям, які перебувають на територіях, на яких ведуться бойові дії, або тимчасово окупованих рф.
 
Його прийняття дає можливість громадянам України отримати документ, що буде посвідчувати особу та підтверджувати громадянство. За допомогою якого особи матимуть можливість виїхати через територію, зокрема російської федерації, в’їхати на територію третіх країн та звернутися до закордонних дипломатичних установ для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.
 

Можливість використання такого документа на території інших держав буде узгоджуватися за сприянням Міністерства закордонних справ. 

 
Коментарі (0)