Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутати узаконили онлайн спілкування платників із податковою
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Депутати узаконили онлайн спілкування платників із податковою

Вже за три місяці платники податків отримають можливість долучатися в режимі відеоконференції до розгляду своїх скарг на рішення про відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригувань
Верховна Рада 23 лютого 269 голосами ухвалила закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства" (№9662), який відкриває платникам податків можливість взаємодії з Державною податковою службою в режимі відеоконференції, пише "Україна Комунальна".
 
"Замість того, щоб їхати на розгляд своєї скарги до Києва, платник зможе з будь-якого куточка України під'єднатися в режимі відеоконференції та бути активним учасником розгляду своєї скарги за використання засобів дистанційного зв'язку. Взяти участь у розгляді заперечень платника до акта перевірки також можна буде в режимі онлайн", - прокоментував рішення голова профільного комітету Ради Данило Гетманцев.
 
Вже за три місяці платники податків отримають можливість долучатися в режимі відеоконференції до розгляду своїх скарг на рішення про відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригувань.
 
Гетманцев додав, що ухвалений закон також вирішує проблему платників податків, які помилково сплатили податки не на той рахунок.
 

"Йдеться про випадки, коли кошти надійшли до бюджету, але помилково були спрямовані за іншим бюджетним рахунком. Більше не потрібно через суд відстоювати свої права, бо відтепер у ПК України прямо передбачено, що такі обставини звільняють від штрафів та пені", - пояснив голова комітету. 

 
Коментарі (0)