Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДеяким українцям можуть «переграти» правила надання субсидій
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Деяким українцям можуть «переграти» правила надання субсидій

Парламентарям пропонують розширити список категорій осіб, які мають право на отримання житлової субсидії без особистого звернення. Відповідний законопроект вже зареєстровано у Верховній Раді.

Кілька днів тому під куполом Верховної Ради було зареєстровано проект Закону №2676-1 «Про внесення змін до Закону України «Про житлово -комунальні послуги» 
(щодо спрощення порядку надання субсидій для непрацездатних громадян)».

«Завдання законопроекту – скасувати для пенсіонерів, інвалідів та осіб, які мають право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника, тобто для непрацездатних громадян, обов’язок самостійно заповняти та подавати документи до органів соціального захисту населення з метою отримання субсидій на житлово-комунальні послуги. Натомість встановити, що таким категоріям громадян субсидії призначаються органами,  що відповідальні за призначення субсидій, на підставі відомостей, що надаються на їхні запити від Пенсійного фонду України, центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику, фондів соціального страхування та інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування», - зазначається в пояснювальній записці до документа.

Крім цього, законопроект пропонує заборонити стягувати з непрацездатних громадян, які звернулись за субсидією, штрафи за невірне заповнення декларацій про доходи та витрати особами.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроект №2676 «Про житлово-комунальні послуги». Документ передбачає автоматичне нарахування субсидій лише пенсіонерам та інвалідам.

 
Коментарі (0)