Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПенсіонерам хочуть автоматично нараховувати субсидії
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Пенсіонерам хочуть автоматично нараховувати субсидії

Під куполом Верховної Ради зареєстрували законопроект, який передбачає запровадження автоматичного нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2676 «Про житлово-комунальні послуги». Даний документ передбачає автоматичне нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам.

Відповідний законопроект пропонує зобов’язати територіальні органи праці та соціального захисту населення власноруч та в автоматичному режимі розраховувати, призначати та надавати пенсіонерам та інвалідам житлові субсидії.
 
«Проект Закону підготовлено з метою спрощення процедури оформлення пенсіонерами та інвалідами субсидії субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Зазначимо, у квітні українці почали отримувати бланки заяв на отримання субсидії та спрощені декларації про доходи. Водночас у документах попередили, що у разі невірного заповнення декларації, необхідно буде сплатити штраф у подвійному розмірі надміру перерахованої (виплаченої) суми житлової субсидії.
 
«Проте пояснення щодо заповнення нових для українців бланків ніхто не надав. Тож українці мають два виходи: або тимчасово утримуватися від субсидій та платити за підвищеними тарифами, або заповнювати декларацію разом з працівниками територіальних відділень Міністерства соціальної політики України. Критично вказана ситуація зачіпає пенсіонерів та інвалідів, як найбільшу за чисельністю категорію населення, яка потребує субсидій на оплату житлово-комунальних послуг», – йдеться в повідомленні.
 
До речі, читайте роз’яснення столичної влади – Як заповнити документи на субсидію.
 
Коментарі (0)