Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВР зобов'язала теплопостачальників погашати заборгованість у разі ліквідації
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

ВР зобов'язала теплопостачальників погашати заборгованість у разі ліквідації

Верховна Рада Україна прийняла в другому читанні і як закон урядовий законопроект № 9399 від 2 листопада 2011 р. про внесення зміни до статті 22 закону України «Про теплопостачання» .

Верховна Рада Україна прийняла в другому читанні і як закон урядовий законопроект № 9399 від 2 листопада 2011 р. про внесення зміни до статті 22 закону України «Про теплопостачання» про передачу майна, що використовується для вироблення теплової енергії (об'єктів теплопостачання). За ухвалення відповідного законопроекту проголосували 253 народних депутатів з мінімально необхідних 226, інформує «У.К.».

Документ вносить зміни в закон України «Про теплопостачання», які встановлюють, що в разі припинення юридичної особи - підприємства, діяльність якого пов'язана з постачанням споживачам теплової енергії, передачею теплогенеруючого обладнання на підставі договору оренди, концесії, лізингу, управління і т.п. орган, який прийняв відповідне рішення, в обов'язковому порядку вирішує питання погашення заборгованості такого суб'єкта перед енерго-і газопостачальниками.

Зокрема, у разі реорганізації теплопостачальної організації, в якої на момент реорганізації залишилася заборгованість з оплати спожитих енергоносіїв та послуг з їх транспортування, правонаступником за зазначеними борговими зобов’язаннями у повному обсязі визнається суб’єкт господарювання, до якого перейшли майнові права стосовно теплогенеруючого обладнання і обов’язки реорганізованої теплопостачальної організації.

Якщо в результаті реорганізації теплопостачальної організації утворюється два і більше суб’єктів господарювання, до яких частково переходять майнові права стосовно теплогенеруючого обладнання і обов’язки реорганізованої теплопостачальної організації, правонаступниками за борговими зобов’язаннями з оплати спожитих енергоносіїв та послуг з їх транспортування визнаються всі зазначені суб’єкти господарювання у відповідних частках майнових прав і обов’язків згідно з роздільним актом (балансом).
 

Закон спрямований на зменшення заборгованості суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з постачанням споживачам теплової енергії, за спожиті енергоносії перед енерго-і газопостачальниками, запобігання накопичення боргів за енергоносії.

 

 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)