Рус Укр
ГоловнаКоментаріБлагоустрійУкраїну «очистять» від районів
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Україну «очистять» від районів

Раніше Верховна Рада відхиляла законопроекти, пов'язані із запровадженням нового територіального устрою в Україні.
До Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування надійшов урядовий законопроект про проведення в Україні адміністративної реформи, яким пропонується скоротити кількість районів в областях країни. Про це УНН в коментарі повідомив секретар Комітету, народний депутат від Компартії Сергій Гордієнко.
 
«До Комітету надійшов новий проект закону про територіальний устрій України, який раніше розглядався на засіданні Кабінету Міністрів. Він найближчим часом буде зареєстрований у парламенті. Це один із тих варіантів, який Верховна Рада вже відхиляла, але уряд і далі наполегливо просуває свою політику в даному питанні. Ця політика спрямована на ліквідацію сільських і селищних рад, а також районів. Це біда для людей, які проживають у сільській місцевості – їм і без того важко добиратися до райцентру, а така реформа лише погіршить їхнє життя», – наголосив Сергій Гордієнко.
 
Народний депутат висловив переконання, що згаданий законопроект буде ухвалений шостим скликанням Верховної Ради, для того щоб з 1 січня 2013 року в Україні розпочалося скорочення районів.
 
«Було задекларовано мету запровадити новий територіальний устрій з 1 січня, і тому будуть лобіювати це питання вже на цій сесії. Пропонується залишити в кожній області по три-чотири райони та від однієї до чотирьох селищних рад», – зазначив пан Гордієнко.
 
Нагадаємо, раніше Верховна Рада відхиляла законопроекти, пов'язані із запровадженням нового територіального устрою в Україні.
 
Коментарі (0)