Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійМінрегіон отримав повноваження з проведення моніторингу доступності будівель та споруд
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Мінрегіон отримав повноваження з проведення моніторингу доступності будівель та споруд

Мінрегіон отримав повноваження проводити моніторинг рівня доступності об’єктів житлово-комунального та громадського призначення для маломобільних груп
Мінрегіон отримав повноваження проводити моніторинг рівня доступності об’єктів житлово-комунального та громадського призначення для маломобільних груп разом з Мінсоцполітики та громадськими організаціями осіб з інвалідністю.
 
Йдеться про моніторинг на систематичній основі. Відповідні зміни до Положення про Міністерство розвитку громад та територій України були схвалені на вчорашньому засіданні Уряду, про цке повідомила пресслужба міністерства.
 
Нагадаємо, 14 квітня Кабінет Міністрів затвердив Національну стратегію із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, розроблену в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» та на виконання Указу Президента України.
 

Також постановою Кабінету Міністрів від 26 травня затверджено «Порядок проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю», за результатами якого Мінрегіон формуватиме рейтинг обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій за ступенем безбар’єрності. 

 
Коментарі (0)