Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУкраїнців захистять від забудовників пляжів
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Українців захистять від забудовників пляжів

Верховна Рада прийняла за основу законопроект, який заборонить встановлювати на пляжах огорожі та інші споруди, які перешкоджають доступу відпочивальників до водойм.

Парламентарі прийняли за основу законопроект №1107 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного  доступу  громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування». Відповідне рішення підтримали 280 народних обранців. Даний проект Закону передбачає заборону на встановлення на пляжах огорож або інших конструкцій, що перешкоджають доступу громадян до узбережжя. Згідно з документом, такі споруди, що вже існують – підлягатимуть демонтажу. Відповідна інформація міститься в пояснювальній записці до проекту Закону.

Зокрема, законопроект пропонує заборонити обмеження загального користування пляжем, у зв’язку з наданням прибережних захисних смуг (пляжних зон) в користування юридичним або фізичним особам.
 
Документ передбачає гарантування громадянам безперешкодного і безоплатного  доступу до узбережжя морів, річок, озер тощо.
 
Крім того, проект Закону  пропонує заборонити влаштовувати огорожі (або інші конструкції, що перешкоджають доступу громадян до узбережжя водних об’єктів) на прибережних захисних смугах.
 
В свою чергу, згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, огорожі або інші конструкції, що встановлені до набрання чинності Законом та перешкоджають доступу громадян до узбережжя водних об’єктів, підлягають демонтажу протягом двох місяців з дня набрання чинності Законом.
 
«Прийняття закону сприятиме створенню належних  цивілізованих умов для здійснення громадянами загального водокористування, усунення зловживань правом користування прибережними захисними смугами та пляжними зонами з боку юридичних та фізичних осіб, яким надано це право», – йдеться в пояснювальній записці.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», нардепи хочуть впорядкувати плату за парковки та запровадити зручну форму оплати за користування таким майданчиком. Відповідний проект Закону зареєстровано у Верховній Раді.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
18 Лютого 2015 p. 21:58
Зараз суцільна забороманія: заборами перегороджують не тільки пляжі, але й парки, огороджуть окремі ділянки під забудови церквушок, огороджують у декілька рядів прибудинкові території.