Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнцям «світить» безперешкодний перехід на індивідуальне опалення
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Українцям «світить» безперешкодний перехід на індивідуальне опалення

Народні депутати пропонують дозволити українцям вільно відключатись від систем централізованого опалення та гарячого водопостачання. Відповідний законопроект вже зареєстровано під парламентським куполом.

Вчора у Верховній Раді був зареєстрований законопроект №2891 «Про внесення змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» щодо індивідуального опалення та водопостачання».

Документ пропонує дозволити споживачам вільно відключатись від систем централізованого опалення та гарячого водопостачання на користь індивідуального опалення.

Необхідність прийняття законопроекту, ініціатори аргументують подорожчанням природного газу та не завжди надійною роботою централізованого гарячого водопостачання та теплопостачання.

Крім цього, зазначається, що прийняття законопроекту сприятиме економному використанню споживачами витрат природного газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабміну пропонують перерахувати плату за тепло для споживачів, які не мають лічильників. Постанову проекту Методики перерахунку Нацкомісія вже направила до відповідних органів. Перерахунок, згідно з документом, буде здійснювати виконавець послуг з централізованого опалення.

 
Коментарі (0)