Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПосадовців каратимуть за платні пляжі
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Посадовців каратимуть за платні пляжі

Члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого дозволить встановити правову відповідальність за порушення чинного законодавства та привести його у відповідність до норм Водного та Земельного кодексів України щодо прибережних захисних смуг.

 

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо встановлення відповідальності за незаконне стягнення плати з громадян за доступ на пляжну зону).
 
Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Інформаційного управління Верховної Ради України.  
 
Законопроектом, поданим народним депутатом Валерієм Коновалюком, пропонується встановити адміністративну відповідальність за незаконне стягнення плати з громадян за доступ на пляжну зону, а також визначити повноваження посадових осіб, які мають право складати протоколи про вчинення таких адміністративних правопорушень, а розгляд справ про їх вчинення відноситься до компетенції суду.
 
З цією метою передбачається доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею 185-13, згідно з якою «стягнення плати з громадян за доступ на пляжну зону загального водокористування, крім земельних ділянок санаторіїв та інших лікувально-оздоровчих установ, дитячих оздоровчих таборів, - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також громадян - суб'єктів підприємницької діяльності в розмірі від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, на яку протягом року було накладено адміністративне стягнення за те саме порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».
 
Автор аргументував прийняття законопроекту необхідністю визначити правові механізми забезпечення безперешкодного і безкоштовного користування пляжною зоною громадянами, встановленого Водним кодексом України.
 
Члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого дозволить встановити правову відповідальність за порушення чинного законодавства та привести його у відповідність до норм Водного та Земельного кодексів України щодо прибережних захисних смуг та пляжних зон.
 
 
Коментарі (0)