Рус Укр
ГоловнаКоментаріГазопостачанняУкраїна потрапила у грошову залежність
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Україна потрапила у грошову залежність

Україна має намір повністю сплатити заборгованість, яка наразі існує перед Росією за спожитий у 2013-14 роках. Однак, експерти зазначають, що це станеться не раніше, ніж держава проведе реформування, пов'язане з вимогами МВФ.

Україна повністю погасить заборгованість перед Росією за спожитий природний газ, однак опісля реалізації плану реформ, який зараз узгоджується з Міжнародним валютним фондом. Зокрема, такими планами поділився зі ЗМІ Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

Посадовець сподівається, що Росія з розумінням поставиться до положення України, яка, незважаючи на важку економічну ситуацію, продовжує погашати борг за газ.

Окрім того Юрій Продан зазначив, що «оплата за лютий (за газ) становила близько 90 млн доларів, залишилося заплатити 350 млн доларів, а всього борг за 2013 рік становить 1,5 млрд доларів».

Як повідомляла «Україна Коумнальна» раніше, 7 березня «Газпром» заявив, що борг НАК «Нафтогаз України» за російський газ становить 1,89 млрд дол.

Того ж дня глава російської компанії Олексій Міллер натякнув на можливість припинення постачань газу в Україну у випадку несплати за поставлений газ.

Читайте також: Газопостачання України на пороховій бочці

Також зауважимо, що з 4 березня у Києві почала роботу місія Міжнародного валютного фонду. Згода про роботу фахівців Фонду була досягнута наприкінці лютого, коли новопризначений уряд України звернувся до МВФ з пропозицією відновити діалог. Україна таким чином розраховує одержати від МВФ близько 15 млрд дол. фінансової допомоги, які необхідні для порятунку економіки країни від остаточного дефолту.

14 березня місія МВФ заявила, що продовжить свій український візит до 21 березня.

«Команда буде працювати з українською владою для того, щоб розробити програму економічних реформ, які приведуть до економного управління та стійкого зростання, в той час, як вразливі верстви населення будуть захищені, і це може бути підтримано МВФ згідно з його політикою» - йдеться в повідомленні директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард.

При цьомує ймовірність, що перший кредитний транш Україна може отримати вже на початку квітня.

 
Коментарі (0)