Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПарламент може заборонити підняття тарифів на ЖКП
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Парламент може заборонити підняття тарифів на ЖКП

Комітетам Верховної Ради пропонують ознайомитися з законопроектом, який покликаний заборонити підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

У Верховній Раді зареєстрували та направили на розгляд Комітету законопроект №2342 «Про встановлення  мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги». Документом запропоновано запровадити мораторій на підвищення з 1 квітня цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію. Про це йдеться у пояснювальній записці до проекту Закону.

«Метою законодавчого акта є недопущення зниження рівня життя громадян України, зниження  соціальної напруги серед населення, а також сприяння стабільного надходження коштів до організацій, що надають житлово-комунальні  послуги та здійснюють тепло- та енергозабезпечення», – йдеться у пояснювальній записці.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», аби зменшити заборгованість державних компаній перед «Нафтогазом», Верховній Раді пропонують дозволити відчуження майна у підприємств-неплатників, які не мають загальнодержавного або соціального значення.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
13 Березня 2015 p. 23:27
Підвищення тарифів (цін) -- це наслідок знецінення гривні. Взагалі, не товари чи послуги дорожчають, а знецінюються (дешевшають) гроші. Тому кожен раз їх треба віддавати все більше і більше за одну й ту саму кількість товарів або послуг. Тенденцію постійного знецінення національних грошей було закладено ще напочатку 1992 року. В 1992 році купонокарбованець прирівнювався до радянського рубля, і квартплата була всього 14 купонокарбованців. А в 1996 році квартплата вже стала декілька мільйонів купонокарбованців. Тобто, за чотири роки купонокарбованець знецінився у сотні тисяч разів. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року до 2014-го року гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А зараз швидкість знецінення гривні значно зросла і вже майже така ж , як і купонокарбованця у 1992-1996 роках. Знецінення грошей -- це тихий грабунок тих, хто ці гроші заробляє. Але хто грабує? Звісно той, хто ці гроші друкує. Полегшити кішені відразу багатьох не тільки безконтактним способом, а навіть не заглядаючи до них -- от яку можливість має той, хто друкує гроші.