Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоУ підприємств планують відбирати майно за газові борги
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

У підприємств планують відбирати майно за газові борги

Аби зменшити заборгованість державних компаній перед «Нафтогазом», Верховній Раді пропонують дозволити відчуження майна у підприємств-неплатників, які не мають загальнодержавного або соціального значення.

Комітетам Верховної Ради надано для ознайомлення законопроект №2064 «Про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про введення мораторію на примусову реалізацію майна»». Документ пропонує дозволити відчуження майна у державних підприємств, які є боржниками «Нафтогазу» та не мають загальнодержавного або соціального значення. 

«З огляду на критичний рівень заборгованості споживачів перед Компанією за спожитий природний газ, зважаючи на необхідність гарантованого забезпечення споживачів України природним газом, необхідно на законодавчому рівні врегулювати питання захисту економічної та енергетичної безпеки, та важелів впливу для стягнення заборгованості. З метою покращення фінансового стану Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» пропонується доповнити Закон України «Про введення мораторію на примусову реалізацію майна» шляхом обмеження  мораторію на відчуження майна боржників, які не мають загальнодержавного або соціально значення, одночасно зберігши такий мораторій для майна НАК «Нафтогаз України» та її дочірніх компаній», – йдеться у тексті пояснювальної записки до законопроекту.
 
Відповідно до документу, проект Закону створить умови для покращення фінансового стану НАК «Нафтогаз України» шляхом зменшення заборгованості перед Компанією за спожитий природний газ.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», уряд пропонує створити в Україні конкурентний ринок природного газу. Відповідний законопроект уже зареєстровано у Верховній Раді.
 
Коментарі (0)