Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНКРЕ оприлюднила проект Порядку застосування тарифів на електроенергію
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

НКРЕ оприлюднила проект Порядку застосування тарифів на електроенергію

Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, оприлюднений проект постанови «Про затвердження Порядку застосування тарифів на електроенергію».

Порядок застосування тарифів на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам, був затверджений постановою Національної комісії регулювання електроенергетики України від 03.10.99 № 309.

У зв’язку з ліквідацією в листопаді 2011 року Указами Президента України НКРЕ та утворенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, виникла необхідність приведення нормативно-правових актів, що регулюють питання застосування тарифів на електричну енергію, у відповідність до чинного законодавства.

Запропонований проект Порядку застосування тарифів на електроенергію вдосконалено в частині визначення: загальних принципів застосування тарифів на електричну енергію для населення без затвердження цін на 1 кВт/год для різних категорій населення; категорії «населення», до якої віднесено фізичних осіб (громадяни), які споживають електричну енергію для власних побутових потреб у житлових будинках, квартирах, гуртожитках; для потреб особистих підсобних господарств, присадибних і садових ділянок, дач; для освітлення особистих гаражів та боксів.

Тобто, в новій редакції Порядку до категорії «населення» віднесено споживачів, які в чинному Порядку застосування тарифів на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам, визначено як «населені пункти».

Уточнення термінології та окремих розділів документу, зокрема зазначення сфери застосування регуляторного акту, виключення визначення «населений пункт», спрямовано на вдосконалення порядку застосування тарифів на електричну енергію, що відпускається населенню.

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, до 23 квітня 2012 року.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)