Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКошти місцевих бюджетів зможуть спрямовувати на ремонт доріг
Новини ЖКГ
09 Травня 2024 p.
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Кошти місцевих бюджетів зможуть спрямовувати на ремонт доріг

Парламентарі підтримали законопроект, який має на меті дозволити ремонтувати дороги за рахунок місцевих бюджетів як співфінансування на договірних засадах.

Верховна Рада прийняла законопроект №2874 «Про внесення змін у деякі закони України щодо співфінансування ремонту та утримання доріг державного значення». За дане рішення проголосували 274 з 340 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Документ передбачає внесення змін до Закону України «Про автомобільні дороги», згідно з яким органам місцевого самоврядування надано право здійснювати капітальний і поточний ремонт вулиць і доріг населених пунктів та інших доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення, за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів як співфінансування на договірних засадах.
 
Крім того, передбачено, що капітальний та поточний ремонт вулиць і доріг населених пунктів та інших доріг, які є складовими доріг державного значення, може здійснюватися за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів як співфінансування на договірних засадах.
 
«Метою законопроекту є запровадження механізму участі місцевих громад і органів місцевого самоврядування в фінансуванні ремонту та реконструкції системи доріг державного значення на договірних умовах, які знаходяться на території таких громад», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», нардепам пропонують посилити покарання за незаконну приватизацію державного та комунального майна. Зокрема ввести покарання у вигляді позбавлення волі.
 
Коментарі (0)