Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЗа незаконну приватизацію держмайна пропонують позбавляти волі
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

За незаконну приватизацію держмайна пропонують позбавляти волі

Нардепам пропонують посилити покарання за незаконну приватизацію державного та комунального майна. Зокрема ввести покарання у вигляді позбавлення волі.

Вчора у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №2964 «Про внесення змін до статті 233 Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за незаконну приватизацію державного, комунального майна)».

Метою документа, згідно з пояснювальною запискою, є розширення переліку діянь, що можуть бути кваліфіковані як незаконна приватизація державного, комунального майна, а також посилення відповідальності за вказані злочини.

Боротись із порушеннями законопроект пропонує наступним чином:

доповнити ст. 233 Кримінального кодексу покаранням у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.

Крім цього, за порушення ч.1 цієї ж статті пропонують карати штрафом від двадцяти п'яти тисяч до тридцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією майна або без такої та позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

На думку ініціатора законопроекту – народного депутата Бориса Філатова, прийняття законопроекту дозволить забезпечити попередження правопорушень у сфері приватизації державного, комунального майна та можливість застосувати ефективне, відповідне суспільній небезпеці покарання за визначені діяння.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарям пропонують наділити нотаріусів повноваженнями на реєстрацію транзакцій з нерухомістю. Нині цим займаються лише державні реєстратори.

 
Коментарі (0)