Рус Укр
ГоловнаКомунальні байкиМіські проектиКомунальні діалоги перед виборами
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Комунальні діалоги перед виборами

Комунальні байки - всі вигадані історії з життя житлово-комунальної галузі. Однак, як відомо, у кожній вигадці - лише доля вигадки. Сьогодні пропонуємо передвиборчий комунальний діалог, що можна почути у кожному дворі.

  - Доброго дня Петрівно, доброго дня Семенівно! – привітався із бабусями-сусідками, які сиділи на лавочці біля під’їзду та жваво гомоніли,  тридцятирічний приватний підприємець Костянтин  Сергієнко.

- І тобі доброго, - весело відповіли бабусі, - чому з Сашком своїм не вийшов на прогулянку, така погода осіння хороша стоїть! Вигуляв би хлопця, він би свіжим повітрям подихав!

- З Сашком погуляти ще встигнемо, а був я на зустрічі з кандидатом в депутати по нашому округу, Валентином Перспективним!

- Ніколи про нього не чули, хто це ще такий у депутати зібрався? – зацікавилися бабусі.

- Він такий само приватний підприємець, які і я, в нього своя приватна компанія – займаються розробками комп’ютерних програм та обладнання, а починав він свій шлях зі звичайного майстра з ремонту комп’ютерного обладнання. На Майдані особисто не був, але допомагав активістам чим міг – купував дрова, харчі, теплі речі. Зрозумів, що після Майдану прокурори, судді, міліція та чиновники залишились ті ж самі, ніхто не поніс покарання та ніхто не хоче реально змінювати систему – прийняв рішення балотуватися в депутати, щоб змінити систему зсередини, - такий ось кандидат.

- І що він обіцяє, твій Валентин Перспективний? – з недовірою запитала Семенівна. Що він корисного для народу зробив? Знаємо ми таких підприємців – податки не платять, зарплату дають «в конвертах», як он моїй доньці Ользі – 1200 офіційно, все інше – чорний нал. Через таких ділків нам ось із Семенівною по 1500 грн. пенсії платять – як хочеш так і виживай!

- А чому він повинен щось обіцяти?, - образився Костик.  Ви ж бо знаєте, що ніколи так багато не брешуть як під час війни, після охоти та напередодні виборів! Він сказав, що в нього є вже розроблені законопроекти про спрощення податків, про спрощення ведення бізнесу – все це дасть в перспективі економічний розвиток, відтак буде можливість підвищити зарплати та пенсії. Без малого та середнього бізнесу держава приречена – сказав він. Тому всім потрібно брати відповідальність за свою долю на себе, не надіятися на державу – принцип ОСББ – коли кожний власник самостійно дбає про своє майно – повинен стати приципом всієї держави.

-Ні, Костику, це не не наш кандидат, за нього голосувати ми не будемо, він за бізнес – а значить він точно «олігарх», накраде собі за 4 роки, побудує віллу на Канарах – і все його депутатство! Ось ми вчора із Семенівною були на зустрічі з кандидатом – так ото справді хороша людина – і пакети з продуктами нам, пенсіонерам, повручав, і концерт нам влаштував – так гарно дітки співали та танцювали, і ремонт даху обіцяв зробити – стеля вже 4 роки тече, ну ти ж знаєш, Костику, куди я тільки не писала, і журналістів запрошувала – все марне. А цей зробить – вже зранку сьогодні приходили робітники, сказали що від кандидата Бувалого – обміряли стелю, сказали що на тій неділі будуть починати ремонт робити!

- Це, що знову Микола Бувалий, який вже двічі був депутатом у Раді, балотується по нашому округу? Він що, по-Вашому «добродетель» та хороша людина? – саркастично запитався Костик.

- А що в ньому поганого? Ми його з Семенівною пам’ятаємо ще з горкому партії, до нього завжди можна було прийти зі своїми проблемами, він їх вирішував – одного разу по телефону змусив начальника нашого ЖЕКу звільнити двірника за те, що не вимила у нашому під’їзді.

- А що в ньому хорошого? Проблеми не телефоном потрібно вирішувать, а законом. Що може бути хорошо в людині, яка за комуністів була комуністом, за Ющенка була депутатом від партії «Наша Україна», а потім вже за Януковича стала депутатом від «Регіонів? Що може бути хорошого в людині, яка нічого не зробила для того, щоб Ви не отримували 1500 грн пенсії, а отримували достойні гроші? Що може бути хорошо в людині, син якої два роки тому збив п’яний вчительку зі школи мого Сашка і не сів за це в тюрму, бо батько – депутат його «відмазав». Ви хоч зацікавлись у нього з Семенівною, на скількох засіданнях Верховної Ради він був, скільки законопроектів ним було подано, скільки реально прийнято та покращило життя простих громадян?

- Ти, Костику, на людину не наговорюй, всяке в житті буває, ти ще молодий, тому не розумієш як воно ото з дітьми складно. А з приводу законів  навіщо нам таке в нього запитувати, якщо й так знаємо, що він слів на вітер не кидає. Головне – обіцяв зробити дах в під’їзді – вже почали робити. Обіцяв іще дитячий майданчик зробити та ремонт у квартирах всіх пенсіонерів – безкоштовно. А закони у нас все одно не виконуються. Тай взагалі багато народу його підтримує – в наш районий ДК чоловік із п’ятсот прийшло, ніде було сісти, а твого Валентина Перспективного скільки людей прийшло послухать?

- Було всього 24 людини, в основному молодь – знітився Костик.

- Тим більше, не будемо за нього голсувать – бо твій бізнесмен з Майдану Валентин Перспективний – безперспективний…

Іван Слюсаренко-Засувкін 

 
Коментарі (0)