Рус Укр
ГоловнаКоментаріБлагоустрійЄврокомісія злякалася українських доріг
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Єврокомісія злякалася українських доріг

Одна з найважливіших проблем України – стан дорожнього покриття. До такого висновку прийшли у Єврокомісії. За словами єврочиновників, аби залагодити це питання, знадобиться багаго часу та грошей, при чому – українських.

У Єврокомісії визнали: дороги в Україні - це велика проблема. ЄС готовий розглянути варіанти фінансування проектів створення і поліпшення транспортної інфраструктури, запропоновані Міністерством інфраструктури України. Про це на брифінгу повідомив віце-президент Європейської комісії Сійм Калласс, передає «УНІАН». 

«Це залежить від Міністерства інфраструктури. Ви маєте розробити конкретні ідеї, і далі давайте говорити, що ми можемо зробити і які інструменти можуть бути використані», - сказав пан Каллас.
 
Зокрема, він відзначив, що дороги в Україні - це велика проблема, і на їх реконструкцію і будівництво буде потрібно багато часу і грошей, в основному - українських грошей.
Як повідомлялося, Світовий банк візьме участь у фінансуванні будівництва кільцевої дороги навколо Києва, під'їзних доріг до Києва, а також дороги Київ-Харків-Довжанський.
 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», наразі в «Укравтодору» немає коштів навіть на ліквідацію ямковості, відсутні матеріали для роботи і пальне. Працівникам підприємства затримують заробітню плату. Для погашення заборгованості, уряд виділить близько 355 млн грн.
 
До речі, «Укравтодор» розглядає можливість погашення заборгованості перед підрядниками за допомогою векселів, які буде викуповувати державний «Ощадбанк». 
 
Коментарі (0)