Рус Укр
ГоловнаКомунальні байкиМіські проектиЯк урядовці Новий рік зустрічали
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Як урядовці Новий рік зустрічали

Комунальні байки - всі вигадані історії з життя. Однак, як відомо, у кожній вигадці - лише доля вигадки. Сьогодні пропонуємо байку про те, як урядовці однієї далекої країни готувалися до зустрічі Нового року.

Вже кілька місяців минуло відтоді, коли уряд Юкраїни прийняв складне і не популярне для Міністрів та народних депутатів рішення про переселення всім складом уряду та Верховної Ради у звичайну «хрущовку» на Дарниці з метою очищення влади та пізнання особливостей життя пересічного українця.

31 грудня за великим святковим столом, який вирішили накривати  прямо в парадному, щоб вистачило місця для всіх бажаючих мешканців елітної урядової «хрущовки» провести старий рік та зустріти Новий 2015 рік. Зібралися святково одягнені, усміхнені та сповнені надій на краще, родини Міністрів, депутатів, політиків та громадських діячів. Можливо, настрій був гарний ще й тому, що напередодні в Юкраїну нарешті прийшла зима – був легенький морозець, а за вікном падав лапатий сніг, створюючи неповторну атмосферу чарівної новорічної ночі…

Першим слово взяв голова уряду Яценій Арсенюк

Арсенюк: Дорогі друзі, колеги, політики! Для нас всіх та для Юкраїни в цілому цей рік був непростий. Але незважаючи на проблеми, які нам створив братній північний народ, нам вдалося перейти до наступного рівня запровадження безвізового режиму з Братством кільця, майже на половину скоротити функції контролюючих органів влади, на понад тисячу людей люструвати сам уряд, переселити нас у «хрущовку», тим самим зекономити бюджетні кошти. На жаль, не вдалося вирішити енергетичні питання – із купівлею зулуського вугілля ми зганьбилися на весь світ, наші місцеві «зулуси» вугілля нам пропонують продавати по світових цінах. Ситуація залишається дуже складною, і якщо температурні режими підуть вниз, це означає, що споживання вугілля одразу збільшиться, і віялові відключення будуть масовими. Але все одно ми проведемо реформи, які мають бути ще жорсткішими, ще глибшими. Пропоную перший тост за складний рік та за реформи! Нам потрібно одне – вижити! Сам п’ю і Вас запрошую!».

Другим слово взяв молодий народний депутат Карасюк, який тільки місяць тому  заселився в урядову «хрущовку»

Карасюк: пане Прем’єре! Як можна пропонувати пити за те, чого немає? Немає в Юкраїні реформ, всі старі можновладці сидять на теплих місцях! Ви кажете, що треба вижити. А через рік скажете: вдалось. Юкраїна виживе, що так, що так. З вами і без вас, за це і запрошую випити!

Такий запальний тост молодого нардепа ледь не викликав у бувалих урядовців та й у самого Арсенюка бажання трішечки підсмажити Карасюка бенгальськими вогниками, але ситуація розрядилася в зовсім інакший, неочікуваний спосіб.

Все виявилося дуже просто - говорячи у своєму тості про віялові відключення Яценій Арсенюк геть забув про те, що теза «всі наші думки матеріалізуються» - не порожні слова, а доведений  психологами факт, який вони безпосередньо пов'язують з законом тяжіння. Новорічний мороз та відсутність достатнього обсягу вугілля на місцевій ТЕЦ зумовили раптове віялове відключення електроенергії навіть в урядовій «хрущовці». Весь будинок разом із святковим столом  охопила суцільна темрява. Із кухні лунав жіночий невдоволений вереск – то волала Міністр фінансів Таша Грошесько, якій була поручена почесна місія – приготувати святкову індичку.

Грошесько: Та що це таке коїться? 31 грудня, передноворічний вечір, а вони придумали світло відключити?? Зовсім Ваші підлеглі, пане Мурчишин, совість втратили, - обрилася вона на Міністра вугільної промисловості та енергетики Володимира Мурчишина. Через Ваше відомство увесь політичний бомонд Юкраїни сьогодні буде смакувати наполовину пропеченою індичкою – без електроенергії електрична духовка не працює…

Мурчишин: Та чого Ви на мене обурюєтеся? Віяловим відключенням є просте пояснення. Ситуація нас сьогодні вкрай складна. Підготовка до опалювального сезону була незадовільною. Запасів вугілля на складах, як правило, повинно бути більше трьох мільйонів тонн, на даний момент 1,4 млн тонн, запасів газу мало би бути 24 млрд кубометрів, а сьогодні – 14 млрд. Ви як фінансист чудово повинні розуміти, що таке дефіцит ресурсів і як з ним боротися. А стосовно недосмаженої індички  - прикро, але я все одно не їм індичатину – мені краще смакують оті оселедці з цибулею, що їх приніс із собою козак Ваврилюк…

Ваврилюк: Дякую, що уряд оцінив мій кулінарний талант та оселедців! Пропоную вирішити проблему темряви так, як ми в 90-ті вирішували її у себе в селі. Потрібно лишень півкартоплини, трохи олії и клаптик тканини – і світлом ми забезпечені!

Отримавши все необхідне Ваврилюк на очах у здивованих урядовців поклав тканину на тарілку, налив трохи соняшникової олії, зверху придавив картоплиною, запалив сірник – і примітивний світильник осяяв все багатство святкового новорічного урядового столу.

Мурчишин: Оце так просто – ніколи не чув про такий спосіб освітлення! Негайно напишу подання Міністру економіки Вендспілсу про необхідність знизити ціни на олію та картоплю – цей метод доцільно впроваджувати масово! Колеги, хтось знає як по- латвійськи буде «картопля», а то можливо наш Міністр економіки ще не зовсім розуміє українську?

Ваврилюк: по-латвійські картопля буде bulvės (бачить здивовані очі всіх присутніх). Чого дивуєтеся? Я коли на будівництві працював, прораб у нас був з Латвії, йому дуже подобалося як я смажив картоплю на домашньому салі! Так ми його і називали «Булвес із саломс»

Грошесько: Окрім того,що індичка напівсира, ми іще привітання  Президента не подивимося та бій курантів пропустимо – як ми знатимемо, що Новий рік вже наступив?? Так звісно можна і 1 січня в you tube потім подивився у повторі виступ Президента, але це вже буде не те, це як новорічне олів’є їсти 4 січня…

Раптом відчинилися двері під’їзду і до парадної зайшов Президент Горошенко власною персоною, перевдягнений у костюм Діда Мороза.

Горошенко: Мені вже Яценій телефонував, казав що у Вас світла немає, тому вирішив привітати Вас не з екранів телевізорів, а що називається «в живу», бо чого доброго, Ви ще через віялові відключення і не дізнаєтеся, що Новий рік настав і час працювати по – новому! Ось воно привітання по телебаченню, там точно були такі слова - Юкраїна сьогодні переживає найскладніший період в історії, однак спільна координація зусиль із країнами Братства кільця та децентралізація принесе мир в Юкраїну, і це буде дуже швидко – нічого нового для Вас, до речі Вам не здається, що всі мої звернення до народу якісь однотипні? Може мені звільнити свого речника? Чекаю Ваших пропозицій з цього приводу!

Між тим, я як Президент, а сьогодні Дід Мороз, обіцяю вам цікавий сюрприз на 14 січня – запрацює Антикорупційне бюро, воно стежитиме за всіма Вами – хто скільки води поза лічильником споживає, хто магніти ставить на електроприлади та лічильники, хто робить у квартирі євроремонт, а живе на 2000 в місяць! З Новим роком!

 Шановні читачі "України Комунальної".

Звертаємо вашу увагу, що місце дії та всі дійові особи є витвором фантазії автора. Їх схожість та співпадіння з конкретними реальними особистостями в будь-якій країні носить абсолютно випадковий характер і не може слугувати приводом для судового позову.

Комунальний Байкар

 
Коментарі (0)