Рус Укр
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Як Люди Ікс в уряді опинились

Комунальні байки - всі вигадані історії з життя. Однак, як відомо, в кожній вигадці - тільки частка вигадки. Сьогодні пропонуємо байку про те, як в невідомому уряді далекої країни опинилися люди з надздібностями.

 Не дуже далеке минуле…

1978 рік 
 
У старовинному юкраїнському місті на початку року народжується хлопчик, який вже у перші місяці дивує батьків та сусідів, починаючи усі промови зі слів: «Шановні родичі, прошу присідати! Мені здається, в нашій родині забагато концентрації влади в руках батьків, занадто вона централізована! Потрібно досягнути справжньої децентралізації, передавши левову частину владі із центру на місця, тобто дітям!». 
 
Влітку того ж року у гурзинському пологовому будинку народжується дівчинка, від одного погляду якої лікарі та дільничні міліціонери, лише подумавши про хабар, падають на підлогу у конвульсіях. 
 
1979 рік
 
В етонському місті робить перші кроки дівчинка, яка дуже любить фотографуватися в стилі Алли Пугачової – така ж зачіска, таке ж руде волосся, схожий балахон… Але не тільки це в ній незвичайне. Вона вільно володіє п'ятьма мовами: російською, українською, англійською, фінською, естонською, дуже багато читає, причому її цікавить, перш за все, новітня історія, політика і економіка. Змалку почала цікавитися калькуляторами, обчислювальними машинами, навіть умовила батька купити додому 8-розрядний комп’ютер Мікро-80, на якому вона писала коди для ощадкас..
 
1990 рік
 
У родині простого юкраїнського інженера народжується хлопчик, який вже по досягненню тримісячного віку починає надавати консультації з ефективності витрачання коштів сімейного бюджету, а також за допомогою інтуїції та інфрачервоного світла, який випромінюють його незвичайні карі очі, визначати структури витрат та встановлювати економічного обґрунтований рівень тарифів для Водоканалів та Теплокомуненерго…
 
…Ані батьки цих дітей, ані самі діти ще тоді не знали, що це наслідки генетичних мутацій, які мають змінити свідомість людей і соціальну картину не лише в  Юкраїні, а й у світі в цілому…
 
У 2008 році відомим ученим-педіатром доктором Кошмаровським була  організована школа для таких незвичайних обдарованих дітей, що складається з учнів, які тільки вчаться контролювати свої незвичайні здібності. Успіхи цієї школи у вирішенні будь-яких побутових та управлінських проблем стають відомі урядовим спецслужбам, які ретельно вивчають можливості дітей Ікс. 
 
Наприкінці 2014 року Юкраїна опинилася за крок до кризи управління державою, тому парламент  з подачі глави держави приймає  закон про початок створення єдиного державного реєстру  дітей Ікс і їх здібностей, з метою виявлення особливо здібних представників, здатних зрушити ситуацію в державному апараті Юкраїни з мертвої точки. Підібрати пілотних кандидатів на державні посади з числа найкращих випускників школи дітей Ікс уряд доручив доктору Кошмаровському.
 
«Друзі, сьогодні знаменний день для нашої школи дітей Ікс, - почав урочисту промову Кошмаровський. - Сьогодні ми проводжаємо від нас перших кращих чотирьох випускників, які підуть працювати в юкраїнській уряд та будуть робити там реформи, на практиці застосовуючи всі свої незвичайні здібності та всі знання, які передали Вам викладачі цієї школи. Ви – єдина надія юкраїнського уряду, бо без екстрасенсорних, телепатичних та інших паранормальних здібностей, якими Вас наділено від народження природою – в юкраїнському уряді, паралізованому мережею корупції, бюрократії та недбальства, яку довгими роками розвивав наш заклятий ворог – доктор Магнето. Тож друзі,  із задоволенням представляю обраних урядом кандидатів школи дітей Ікс!
 
Отже, кандидатом на посаду Голови Парламенту від нашої школи урядом обрано нашого улюбленця, нашого відмінника, який може говорити годинами, та що там, годинами, - днями, особливо коли тема стосується децентралізації влади та позбавлення контрольних повноважень всіляких там будівельних інспекцій. Думаю, що дехто з наглядової ради нашої школи досі не забув, як цей хлопчина  домігся таки скорочення її повноважень. Жартую! Але всі ми вже здогадались, що це «Спікер» (Оплески стоячи).
 
- Дякую друзі, прошу присідати! Насправді це було дуже важке рішення – залишити рідні стіни школи Ікс, адже багато років ми разом. Не в кожної людини бувають у житті такі хвилини. Ви знаєте, для мене, вибачте за пафос, посада як така нічого не означає. Довіра людей — так. Результат — так. Я погодився працювати тільки за умови проведення повномасштабної горизонтальної реформи, яка ляже в основу будь-яких інших секторальних реформ. Думаю, що не підведу Вас всіх, та особисто Вас, професоре! 
 
- Бажаю удачі тобі, «Спікере»! Другим, а вірніше другою, нашою випускницею, яку уряд обрав на посаду заступником головного міліціонера країни чарівну гурзинську дівчину, ім’я якої «Флеш»! Тільки вона змогла лише силою погляду змусити гордих та непоступливих міліціонерів, які роками брали хабарі та творили безчинства, звільнитися. Натомість були набрані нові поліцейські та зламана вся корупційна система! (Гучні оплески)
 
- Гмадлобт! Тобто, дякую! Для мене велика честь стати частиною команди, яка поставила амбітну мету - будувати нові правоохоронні структури, - крізь оплески відповіла учням «Флеш». Ми будемо змінювати принцип набору кадрів і методику навчання. Важливий момент – хто буде вчити нових поліцейських, тому я запрошую Ва, пане докторе Кошмаровський бути нашим духовним наставником. Також ми запросили до складу вчителів лейтенанта Джона Макклейна, суддю Дредда та магістра Йоду! А почнемо ми зі столиці, вірніше вже почали, адже тут мешкає найбільше Дартів Рейдерів! Перемога буде за нами!
 
- Дякую, для мене буде честь викладати для нових поліцейських! Третім нашим щасливчиком - кандидатом на посаду радника головного економіста країни стає – спортсменка, активістка, естонський комп’ютерний геній, неодноразова переможниця наших конкурсів місс Школа Ікс – наша незрівняна «Флейм»! її вибрали недарма, адже вона вже у 12 років писала коди для інтернет-банків, в 20 років створила своє підприємство, в якому в кращі часи було до 30 програмістів, а тепер успішно управляє інвестиціями в різних фондах і паралельно займається старт­апами.
 
- Шановні, я дякую Вам за підтримку! Юкраїна стане ще сильнішою, інших варіантів просто немає. І тоді молоді люди із сьогоднішніх 100 000 IT-фахівців одними з перших почнуть розвивати ті історії успіху, якими зможемо пишатися. Вони створюватимуть нові робочі місця, експорт із доданою вартістю й залучатимуть інвесторів. Я в цьому цілком впевнена. Слава Юкраїні!
 
- (всі хором) Героям слава!
 
- Так, слава героям! Ну й останній кандидат на посаду в уряді від нашої школи Дітей Ікс є наймолодшим серед усіх претендентів, але від того він не є менш талановитим! Знайомтесь, «Джуніор»! Ви його рідко могли бачити на наших заняттях в школі, адже він настільки талановитий, що більшість дисциплін здавав екстерном та дистанційно! Вже у 18 років він став помічником віце-президента з корпоративних фінансів компанії Капітальні інвестиції, а до сьогодні він  був національним менеджером президентської кондитерської компанії, і де не будь, а в самій Білокам’яній, - самому серці ворога, виконував розвідницьку роботу на замовлення уряду. Відтепер він – голова регулятора енергетики  та комунальних послуг, він їх виведе на чисту воду навіть дистанційно – силою думки! Джуніор, виходь на сцену, привітайся! Джуніор? Щось я його не бачу…Тут мені в навушник підказують, що він уже виконує свої обов’язки і наразі знаходиться в кабінеті! Ну то побажаємо удачі нашому «Джуніору» заочно! Тай взагалі, проводимо наших відмінників – випускників оплесками та побажаємо їм всім удачі! 
 
…Ось так на Землю поступово приходить нове покоління. Унікальне! Ці люди можуть з легкістю заглянути у свідомість іншої людини, силою думки вони здатні пересувати предмети, робити реформи, звільняти корупціонерів, боротися зі злочинністю, встановлювати економічно обґрунтовані комунальні тарифи! Вони знають майбутнє і в них все вийде! 
 
У Вас проблеми з урядом! Тоді діти Ікс йдуть до Вас! 
 

Шановні читачі "України Комунальної".

Звертаємо вашу увагу, що місце дії та всі дійові особи є витвором фантазії автора. Їх схожість та співпадіння з конкретними реальними особистостями в будь-якій країні носить абсолютно випадковий характер і не може слугувати приводом для судового позову.

Комунальний Байкар

 
Коментарі (0)