Рус Укр
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Як ховали реформу ЖКХ

Комунальні байки - вигадані історії з життя житлово-комунальної галузі. На жаль, у них є лише частка вигадки. Сьогоднішня байка сумна, про смерть Реформи ЖКГ 2009-2014 років.

Листопад 2014 року, оголошено офіційні результати виборів до Верховної Ради, йде останнє засідання складу Кабінету Міністрів Юкраїни, на якому головує молодий Прем’єр  Яценій Арсенюк.

Яценій Арсенюк: «Шановні урядовці, сьогодні ми проводимо останнє засідання Кабінету Міністрів у цьому складі, адже перед новообраною Верховною Радою ми повинні скласти свої повноваження. Маю надію, що наступний склад уряду візьме найкращі наші доробки та реформи, які ми започаткували та намагалися реалізувати. На жаль, шлях, який пройшов наш уряд, виявився складним, тому не всі реформи дійшли живими до фінішного етапу діяльності нашого уряду. З  глибоким сумом повинен Вам повідомити, що внаслідок хронічного недофінансування та саботажу чиновників світ живих передчасно покинула Загальнодержавна програма реформування  і розвитку ЖКГ на 2009-2014 роки. Прощання з Реформою ЖКГ відбудеться завтра о 9:00 в фойє будинку Уряду, далі вирушимо на Хрещатик, поховаємо з почестямі покійну на Байковому цвинтарі. Усіх небайдужих прошу бути присутніми.

Ранок наступного дня….

В фойє Будинку Уряду встановлено труну із написом «Реформа ЖКГ 2009-2014», сам будинок на Грушевського та весь урядовий квартал  у траурному вбранні.

З гучномовців лунає поховальний марш та сумний голос Міністра культури Євгена Ніштяка, який читає по радіо текст некрологу: Весь Київ, уся Україна, пересічні споживачі та чиновники Мінрегіону сьогодні поєдналася в скорботі, адже сьогодні ми  проводжаємо в останню путь Реформу житлово-комунального господарства. Вона пішла у небуття і покинула світ живих передчасно внаслідок важкої тривалої хвороби - хронічного знекровлення через постійне недофінансування та паралічу рухомого апарату через саботаж чиновників.  У траурній процесії - керівники галузей і відомств, які близько знали покійну, їхнє горе безмежне.

До труни з покійною Реформою ЖКГ підходить делегація у складі колишніх Мінстрів ЖКГ за останні п’ять років – Олексій Кучерявий, Олександр Міцногосподарний,  Юрій Хітрич, Тихон Вікторов, Анатолій Блазнюк,  Геннадій Мемник, Володимир Борисович. Всі разом несуть великий вінок із надписом «Дорогій Реформі ЖКГ від Міністрів. Вибач, що не зуміли».

Олексій Кучерявий: Я ж її, змалечку знав, можна казати, що пологи приймав, ось цими руками її чухикав…навіть добився створення Державної житлово-комунальної інспекції, яка б мала захищати Реформу від свавілля монополістів…не вберегли….який жаль….

Анатолій Блазнюк: А я всі її забаганки та примхи намагався виконувати – жінка ж! Хочеш пільгову іпотеку під 3% - отримайте! Пільгові кредити ОСББ – будь ласка! Гроші не модернізацію котлів – і тут не зміг відмовити! Навіть мільйон витратили на проект єдиного кодексу ЖКГ – і все виявилося марним… дуже важка хвороба…

Геннадій Мемник за традицією переживав горе втрати мовчки, не обмовившиь бодай словом, але по виразу його обличчя було видно, що горе його безмежне.

Наступними до труни покійної Реформи ЖКГ 2009-2014 підходить делегація Міністрів фінансів за останні п’ять років в складі Ігоря Думанського та Олександра Слабака, інші Міністри минулих років (Колобков та Хорошкенський) не змогли прибути, бо один із них в Монако, інший не в Монако. Думанський та Слабак несуть один на двох траурний вінок із написом «Дорогій реформі ЖКГ. Вибач, що не цінували за життя та зажали грошей на тебе».

Ігор Думанський: Який же я був не правий, якби ж я знав, що Реформа важко хвора… Я би при формуванні бюджету 2009 року повністю її профінансував... А так – на програму «Питна вода» - складову частину Реформи ЖКГ- дав всього лише 276 тис. грн.,  це 0,07% від запланованого Програмою… Це ж сльози а не гроші...

Олександр Слабак: Ти хоч дав, Ігоре, а я взагалі в бюджеті 2014 року зняв повністю на 180 млн грн фінансування Питної води… Добив її, так би мовити… знекровив… який жах, не має мені прощення…»

Похоронна процесія потихеньку через Хрещатик та вул. Саксаганського наближалася до Байкового цвинтаря…

Останнє слово для прощання взяв Володимир Борисович: Велике горе нас спіткало сьогодні, друзі, колегі, українці. Від нас пішла у небуття Реформа ЖКГ 2009-2014. Горе народне безмежне з цього приводу. Жодна людина не залишилася байдужою до цієї трагічної смерті і цієї втрати. Вона була необхідна нам щодня, і ось тепер її не буде. Пам'ять про неї назавжди збережеться в наших серцях. Разом з цією пам’яттю з нами також залишаться  старі  невідремонтовані  під’їзди, діряві дахи,  квартири  з холодними батареями, високі тарифи на послуги опалення та водопостачання, які є відверто низької якості, залишаться колосальні втрати у тепло- та водомережах, за які платять пересічні громадяни, залишаться безправними ОСББ… Основним завданням Реформи ЖКГ 2009-2014 було створення рівних умов для всіх суб'єктів господарювання  і споживачів на ринку житла та житлово-комунальних послуг – але вона не встигла його втілити  в життя… Спи спокійно, дорога Реформо, вічна тобі пам'ять…

Скорботну місію забивання останнього цвяха в труну Реформи ЖКГ 2009-2014 та її опускання в могилу одноголосно комісією з організації похорону було доручено здійснити Закону України №1198-VII «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення розрахунків за енергоносії».

Грає державний гімн, і душа Реформ ЖКГ 2009-2014 відлітає у рай, тому що блажені мученики… 

Шановні читачі "України Комунальної".
Звертаємо вашу увагу, що місце дії та всі дійові особи є витвором фантазії автора. Їх схожість та співпадіння з конкретними реальними особистостями в будь-якій країні носить абсолютно випадковий характер і не може слугувати приводом для судового позову. 
 
Коментарі (0)