Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїБудівництвоЗабудовники намітили шлях виходу галузі з кризи
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Забудовники намітили шлях виходу галузі з кризи

Українські забудовники визначили 10 першочергових кроків, необхідних для розвитку галузі. Найбільш важливими питаннями є боротьба з корупцією та люстрація чиновників.

У Конфедерації будівельників України оприлюднили 10 першочергових кроків, реалізація яких дозволить галузі вийти з кризи та підвищити економічні показники країни в цілому, - повідомляє УНН.

Як зазначають забудовники, найбільш важливими питаннями є боротьба з корупцією та люстрація чиновників, контроль над витратами бюджетних коштів та реформа фінансової системи.

Окрім цього, необхідно продовжити роботу над спрощенням дозвільних процедур, набуття прав на землю та приєднання до інженерних мереж, реконструкцією кварталів застарілої забудови, залученням у галузь інвестицій та розвитком державних житлових програм.

За інформацією КБУ, одним із найбільш важливих кроків є дерегуляція, оновлення ДБН, спрощення процедури перепланування житла, а також захист прав інвесторів від недобудов.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Мінрегіоні мають намір боротися з корупцією у будівельній галузі шляхом усунення її підвалин, а не людей-корупціонерів. Зокрема, під переформатування піде робота Держархбудінспекції та Реєстраційної служби.

 
Коментарі (0)