Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКМУ змінив механізм введення споруд в експлуатацію
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

КМУ змінив механізм введення споруд в експлуатацію

Приймати споруди в експлуатацію стане легше, адже уряд спростив відповідну процедуру. Що саме відтепер потрібно вказувати у декларації – пояснює «Україна Комунальна».

Кабінет Міністрів України 1 жовтня вніс зміни до постанови №461 «Питання прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів». Цим самим КМУ спростив декларацію про введення в експлуатацію об’єктів, які починали будуватися шляхом подання повідомлення. Таке рішення ухвалене за пропозицією Державної архітектурно-будівельної інспекції України, щоб полегшити громадянам оформлення документації про введення в експлуатацію садибних та дачних будівель. Про це йдеться в тексті постанови, розміщеної на сайті уряду.

«Оновлена спрощена декларація складається лише з 7 пунктів, тоді як раніше їх було 15. Вона містить лише загальнозрозумілі дані. Тому заповнити її зможе будь-яка людина, яка навіть не є фахівцем у будівництві. У зв’язку з цим ми очікуємо суттєвого скорочення кількості відмов у реєстрації декларацій. Тепер ввести садибну чи дачну будівлю в експлуатацію можна буде просто, зручно та швидко», - заявив голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Максим Мартинюк.
 
Крім того, у тексті документу зауважується, що будівлі та споруди, які за будівельним паспортом входять до єдиної групи будівельних споруд, можна буде вводити в експлуатацію окремо.
 
Громадяни, які починали будівництво шляхом подання повідомлення, вказуватимуть у декларації лише наступне: інформацію про об’єкт; інформацію про замовника; дані щодо повідомлення про початок будівельних робіт; інформацію про поштову/будівельну адресу; реквізити документу, що посвідчує право власності/користування земельною ділянкою; характеристику індивідуальних житлових, садових, дачних будинків та нежитлових будівель (за результатами технічної інвентаризації); інформацію про проведену технічну інвентаризацію об’єкта будівництва.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», вітчизняні будівельні норми поступово «підгонять» під європейські стандарти шляхом переформатування їх в ДСТУ. Експерти галузі зазначають: такі зміни матимуть позитивні наслідки у сфері будівництва.
 
Коментарі (0)