Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоМінрегіон затвердив чергові 26 збірників кошторисних норм у будівництві
Новини ЖКГ
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.
08 Січня 2024 p.
13 Грудня 2023 p.

Мінрегіон затвердив чергові 26 збірників кошторисних норм у будівництві

Мінрегіон затвердив 26 збірників кошторисних норм України (КНУ) на реставраційно-відновлювальні роботи та вказівки щодо їх застосування.
Мінрегіон затвердив 26 збірників кошторисних норм України (КНУ) на реставраційно-відновлювальні роботи та вказівки щодо їх застосування. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.
 
«Ці кошторисні норми передбачають нормативні витрати трудових і матеріально-технічних ресурсів для визначення вартості реставраційно-відновлювальних робіт на об’єктах пам’яток історії та культури.  Загалом маємо ухвалити близько 150 збірників КНУ», – говориться у повідомлені.
 
Отримані на підставі КНУ дані про склад і обсяги ресурсів можуть бути використані для визначення тривалості робіт, складання різної технологічної документації, визначення норм витрат, а також списання матеріалів.
 
Відтак 26 збірників на реставраційно-відновлювальні роботи, затверджених Наказом Мінрегіону № 322 від 7 грудня 2021 року, стосуються проведення археологічних та земляних робіт, робіт з реставрації та відновлення, що виконуються на пам’ятках історії та культури, історичних будівель, елементів монументального живопису, металевих конструкцій і декоративних елементів, архітектурно-ліпного декору, меблів із цінних порід дерева  тощо. 
 
Водночас втратили чинність 26 державних стандартів України, що діяли з 2012 року.
 
Зауважимо, кошторисні норми є обов’язковими для застосування при визначенні вартості будівництва об’єктів із залучення бюджетних коштів, а також коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій і кредитів, наданих під державні гарантії.
 
Коментарі (0)