Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВлада націлилась на скорочення різниці в тарифах
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Влада націлилась на скорочення різниці в тарифах

Парламентарі мають намір погасити державну заборгованость з різниці в тарифах Відповідний законопроект уже зареєстрований у Верховній Раді.

Нещодавно у стінах Верховної Ради було зареєстровано проект Закону України № 2119 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (щодо наповнення джерел субвенції для погашення різниці в тарифах).

Метою документа, згідно з пояснювальною запискою, є забезпечення джерел для своєчасних розрахунків за спожитий природний газ та електричну енергію шляхом  погашення заборгованості з різниці в тарифах  на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування підприємствам теплоенергетки.

На думку ініціаторів, законопроект дасть можливість забезпечити погашення державної заборгованості з різниці в тарифах, яка виникла у зв'язку із невідповідністю фактичних витрат з надання послуг тепло-,  водопостачання та водовідведення тарифам на ці послуги.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарі проголосували за законопроект, який визначить повноваження НКРЕ зі встановлення тарифів на електроенергію та газ для населення. Окрім того, документ врегулює механізм формування цін.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
18 Лютого 2015 p. 21:49
Цей уряд повторює усі помилки усіх своїх недолугих попередників, які підтримували бюджет зовнішніми запозиченнями та знеціненням гривні. Тільки зараз швидкість знецінення гривні зросла катастрофічно і вже досягає швидкості знецінення купонокарбованця у 1992--1996 роках.