Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВантажівки обтяжать штрафами
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Вантажівки обтяжать штрафами

Верховна Рада має намір посилити відповідальність водіїв за порушення правил проїзду великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами України. Відповідний законопроект сьогодні був прийнятий народними обранцями у першому читанні.

Парламентарії  погодили у першому читанні урядовий проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення контролю за безпекою автомобільних перевезень вантажів і відповідальності за порушення правил дорожнього руху».  За законодавчий документ проголосувало 245 народних депутатів із 374 зареєстрованих у залі.

Згідно з пояснювальною запискою,  законопроектом пропонується доповнити Кодекс статтею 132-2, окремо передбачивши наслідки порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів. А саме: за порушення водіями правил проїзду великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями, залізничними переїздами ввести штраф у розмірі 40 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, громадянами-суб'єктами підприємницької діяльності - у розмірі 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

«Прийняття Закону суттєво покращить рівень і якість контролю за дотриманням стандартів і нормативів щодо габаритів і ваги вантажів. Це надасть можливість економити бюджетні кошти на капітальний і поточний ремонт дорожнього покриття до двох третин, поліпшить розвиток транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг, обсяг вантажних перевезень, в тому числі – транзитних, туристичних поїздок, ефективність і зручність автомобільних сполучень між регіонами і населеними пунктами. Суттєво поліпшиться  рівень  безпеки на автомобільних дорогах» - зазначається у пояснювальній записці.

 
Коментарі (0)