Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВВ українського сміття з'явився шанс на «друге життя»
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

В українського сміття з'явився шанс на «друге життя»

Парламентарі планують привести в оптимальний стан сферу поводження з твердими побутовими відходами. Відповідну Постанову вже подано на розгляд Верхової Ради.

Нещодавно у Верховній Раді подано на розгляд проект Постанови №2691«Про Державну програму безпечного поводження з твердими побутовими відходами, роздільне збирання, сортування та їх переробку».

Документ пропонує використовувати полімерні відходи для переробки та виготовлення повторних товарів. Крім цього у документі прописано також необхідність роздільного збирання відходів.

Таки чином, проект Постанови пропонує розвантажити сміттєві полігони.

Згідно з пояснювальною запискою, метою документа є спонукання органів влади, місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання та громадян України до ощадливого використання ресурсів та очищення країни від бруду і сміття шляхом невідкладного впровадження функціонування системи обов’язкового роздільного збирання відходів та їх подальшої переробки.

На думку ініціаторів, прийняття Постанови дозволить суттєво зменшити засміченість населених пунктів та прилеглих до них територій, скоротити обсяги захоронення не перероблених відходів і витрати на їх транспортування та захоронення, витрати на виготовлення нової тари та інших товарів народного споживання та витрати енергоресурсів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, чиновники пропонують зобов’язати виробників товарів в упаковці оплачувати впровадження системи роздільного збирання сміття. Наразі за це платить населення.

 
Коментарі (0)