Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоСуд «візьметься» за відключення ЖКП
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Суд «візьметься» за відключення ЖКП

Депутати пропонують вирішувати питання відключення від житлово-комунальних послуг у судовому порядку. На думку народних обранців, така схема зменшить маніпуляції та зловживання своїм становищем постачальника послуг.

Невдовзі порядок припинення надання житлово-комунальних послуг може змінитися. Цим питанням ймовірно опікуватиметься суд. Про це йдеться у нещодавно зареєстрованому  законопроекті  №1284 "Про доповнення статті 16 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо порядку припинення надання (відключення) житлово-комунальних послу), ініційованому народним депутатом від «Опозиційного блоку» Сергієм Матвієковим.

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є запровадження судового порядку припинення надання житлово-комунальних послуг населенню. На думку депутата, це вбереже добросовісних мешканців від несанкціонованого відключення від послуг ЖКГ.

Так, пропонується внести зміни до статті 16 Закону «Про житлово-комунальні послуги» пунктом 8 яким встановлено, що припинення надання (відключення) житлово-комунальних послуг з ініціативи виконавця/виробника без згоди споживача здійснюється виключно за рішенням суду, окрім випадків передбачених частиною третьою статті 16 цього Закону.

Наразі, основним законодавчим актом, яким врегульовано питання у сфері житлово-комунальних послуг є Закон України «Про житлово-комунальні послуги». Правовідносини, пов’язані із наданням житлово-комунальних послуг врегульовано Законами України «Про елетроенергетику», «Про питну воду та питне водопостачання», «Про місцеве самоврядування в Україні».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні вкотре прагнуть змінити систему оцінки нерухомості. Експерти запевняють, за нинішньою суттєво занижується вартість нерухомості, що в кінцевому відображається на державному бюджеті.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)