Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНотаріусам хочуть дозволити реєструвати операції з нерухомістю
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Нотаріусам хочуть дозволити реєструвати операції з нерухомістю

Парламентарям пропонують наділити нотаріусів повноваженнями на реєстрацію транзакцій з нерухомістю. Нині цим займаються лише державні реєстратори.

У Верховній Раді зареєстрували та направили на розгляд Комітетам законопроект №2929 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень нотаріуса як спеціального суб'єкта державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень». Проект закону має намір надати можливість приватному сектору та громадянам реалізовувати свої права на реєстрацію транзакцій з нерухомістю поза межами державних реєстраційних інституцій.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту Закону, документ має за мету вдосконалити чинне законодавство в частині розширення повноважень нотаріуса як спеціального суб’єкта державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.
 
На думку авторів законопроекту, законодавче наділення нотаріусів повноваженнями – альтернативно до існуючих нині державних реєстраторів, – з вчинення реєстрації фактів та правочинів, значно обмежує сферу зловживань, істотно звужує можливості створення корупційних передумов, а також надає можливість громадянам отримати якісний сервіс у сфері реєстрації речових прав на нерухоме майно.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», народні депутати пропонують залучати більше інвестицій у розвиток мережі державних автошляхів. Для цього необхідно знизити ризики інвесторів та дати їм певну гарантію.
 
Коментарі (0)