Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортІнвестиції в дорожню галузь сподіваються «заманювати» урядовими гарантіями
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Інвестиції в дорожню галузь сподіваються «заманювати» урядовими гарантіями

Народні депутати пропонують залучати більше інвестицій у розвиток мережі державних автошляхів. Для цього необхідно знизити ризики інвесторів та дати їм певну гарантію.

Вчора у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №2940 «Про внесення зміни до пункту 3 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України (щодо розвитку автомобільних доріг державного значення).

Документ передбачає розвиток системи доріг державного значення за рахунок залучення інвестицій для їх ремонту. Однак, зважаючи на непривабливість цієї сфери - невизначений строк повернення коштів, жахливий стан доріг,  законопроектом пропонується надавати інвесторам державні гарантії для забезпечення боргових зобов’язань.

Ініціатори вважають, що завдяки внесенням змін до Розділу VI Бюджетного Кодексу України надається можливість не застосовувати обмеження на надання державних та/або місцевих гарантій у разі забезпечення виконання боргових зобов’язань, отриманих для реалізації проекти розвитку автомобільних доріг державного значення.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, народні депутати пропонують органам місцевого самоврядування брати участь у ремонті та реконструкції шляхів. Зокрема, на умовах співфінансування. Відповідний законопроект зареєстровано у Верховній Раді.

 
Коментарі (0)