Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРада звільнила церкви від оподаткування нерухомості
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Рада звільнила церкви від оподаткування нерухомості

Релігійні організації не будуть платити податок за нерухоме майно. Таке рішення прийняли народні депутати, підтримавши відповідний законопроект.

Народні депутати підтримали законопроект №2226 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування нерухомості релігійних організацій)».

Документ має на меті, згідно з пояснювальною запискою, звільнення релігійних організацій від податку на нерухомість, який фактично є непрямим оподаткуванням пожертв церков і релігійних організацій, за рахунок який було придбане або побудоване зазначене майно.

Зокрема, документом пропонується внести зміни до Податкового кодексу передбачається внести зміни до податкового законодавства доповнивши його новим положення, щодо звільнення від оподаткування житлової та нежитлової нерухомості, яка перебуває у власності релігійних організацій України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, та використовуються виключно для забезпечення їх статутної діяльності.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, комітетам Верховної Ради пропонують розглянути законопроект, який уточнює порядок прийняття рішення товариствами, до статутних капіталів яких під час приватизації було включено гуртожитки, про передачу таких гуртожитків у комунальну власність.

 
Коментарі (0)