Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРада може «переграти» передачу гуртожитків у комунальну власність
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Рада може «переграти» передачу гуртожитків у комунальну власність

Комітетам Верховної Ради пропонують розглянути законопроект, який уточнює порядок прийняття рішення товариствами, до статутних капіталів яких під час приватизації було включено гуртожитки, про передачу таких гуртожитків у комунальну власність.

Комітетам Верховної Ради надано для ознайомлення законопроект № 2589 «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків». Відповідний документ передбачає порядок передання у комунальну власність гуртожитків, які були збудовані за радянських часів за загальнодержавні кошти та під час приватизації і корпоратизації та включені до статутних капіталів приватних товариств.

«Зазначений Закон сприяє реалізації житлових права громадян, які не мають власного житла і на законних підставах фактично проживають у гуртожитках та зареєстровані в них більше п’яти років, шляхом безоплатної приватизації жилих і нежилих приміщень у гуртожитках, де вони проживають. Для забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків зазначеним Законом встановлено, що гуртожитки, які були збудовані за радянських часів за загальнодержавні кошти та під час приватизації і корпоратизації та включені до статутних капіталів (фондів) приватних (колективних) товариств (організацій) передаються у власність територіальних громад», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламентарі пропонують розширити пільги в отриманні кредитів на житло для учасників бойових дій, ветеранів війни та внутрішньо переміщених осіб.
 
 
Коментарі (0)