Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЧастині українців можуть розширити пільги на житлові кредити
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Частині українців можуть розширити пільги на житлові кредити

Парламентарі пропонують розширити пільги в отриманні кредитів на житло для учасників бойових дій, ветеранів війни та внутрішньо переміщених осіб.

Комітетам Верховної Ради надали на ознайомлення законопроект № 2579 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо житлового забезпечення учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб». Документ пропонує розширити пільги в отриманні кредитів на житло учасникам бойових дій, ветеранам війни та переселенцям.

«Прийняття даного законопроекту зумовлено нагальною потребою покращити житлові умови учасників бойових дій та осіб прирівняних до них, інвалідів війни та внутрішньо переміщених осіб, зокрема шляхом надання пільгових довготермінових державних кредитів на будівництво та придбання жилих будинків і квартир з погашенням за рахунок бюджетних коштів частини суми зобов’язань по кредиту», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
 
Законопроектом передбачається розширення пільг учасників бойових дій та ветеранів війни в частині отримання пільгових довготермінових державних кредитів на будівництво та придбання житлових будинків і квартир з можливістю погашення (від 25% до 75%) за рахунок бюджетних коштів частини суми зобов’язань по кредиту. Ці зміни створюють можливість отримати власне житло.
 
Крім цього, проект Закону пропонує надати внутрішньо переміщеним особам права на отримання пільгового довготермінового державного кредиту на будівництво та придбання жилих будинків і квартир з погашенням за рахунок бюджетних коштів 25% суми зобов'язань по кредиту (сім'ям, які мають 3 і більше дітей – 50%), терміном до 20 років.
 
Разом з цим, проектом доручається Кабінету Міністрів розробити та затвердити порядки та умови надання пільгових довготермінових кредитів для визначених цим законопроектом, категорій осіб.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламентарі пропонують надати право першочергового отримання житла усім педагогічним працівникам. Наразі таким привілеєм користуються лише вчителі та ще деякі категорії освітян.
 
Коментарі (0)