Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавство«Нафтогазу» можуть дозволити відбирати майно ТКЕ за борги
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

«Нафтогазу» можуть дозволити відбирати майно ТКЕ за борги

Парламентарям пропонують обмежити мораторій на застосування примусової реалізації майна державних підприємств та господарських товариств, у статутних фондах яких частка держави становить не менше 25%.

У Верховній Раді зареєстрували та надали для ознайомлення в Комітети законопроект №2956 «Про внесення змін до Закону України «Про введення мораторію». Документ має намір обмежити мораторій на примусову реалізацію майна стосовно підприємств, які мають заборгованість за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» та її дочірніми компаніями.

«Метою законопроекту є стабілізація фінансового стану Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», досягнення якої можливе шляхом надання Компанії дієвих інструментів щодо стягнення заборгованості споживачів за природний газ та ефективних механізмів впливу на підприємства-боржники», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Зазначимо, заборгованість підприємств теплокомуненерго, які належать до державної форми власності (комунальної) або у статутних фондах яких частка держави становить не менше 25%, перед НАК «Нафтогаз України» становить близько 1,5 млрд грн. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна поки що не може повністю відмовитись від російського газу. Адже в такому випадку забезпечити функціонування енергетичного сектору буде вкрай важко. Однак, у відносинах з РФ, Київ має і вигоду, щоправда лише в питаннях поставок електроенергії.
 
Коментарі (0)