Рус Укр
ГоловнаКомунальні байкиМіські проектиЯк українці Євросоюз розвалили
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Як українці Євросоюз розвалили

Комунальні байки - всі вигадані історії про життя. На жаль, у них є лише частка вигадки. Сьогоднішня байка про те, як Європейський Союз став Україною.

 Рік 2014, Україна, м. Київ

16 вересня Верховна Рада та Європарламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію України та Євросоюзу.

14 жовтня Верховна Рада прийняла закон про засади державної антикорупційної стратегії на 2014-2017 роки.

Прем’єр–міністр заявляє, що корупція на нижньому і середньому рівні залишилася, вичікує і спостерігає, як далі будуть проходити події. А події будуть відбуватися тільки одним чином - жорстка боротьба. Досить вже тих, хто золоті батони купує. Ті, хто купує золоті батони, повинні "кришити батони" в місцях не таких віддалених.

Тим часом…

Київ

Дочірнє підприємство УЗ уклало угоду з фірмою дружини генерального директора УЗ на постачання деревини на суму 4,37 млн грн, а Міноборони закуповує паливо для армії у олігарха Ігоря К. за цінами, вищими за ринкові на 1000 грн за тону.

Хмельниччина

Директор комунального підприємства був оштрафований місцевою санстанцією за прорив водогону і не облаштування захисної зони водного басейну, оскільки системи каналізації в селі просто не знайшли – її викрали за два дні невідомі особи, які підігнали спецтехніку та вантажівки. Міліція кримінальну справу порушила, але призупинила у зв’язку з тим, що не може встановити особу, яка вчинила крадіжку.  

Івано-Франківщина

Сто п’ятнадцять сімей топляться у фекаліях. Нечистоти заливають не лише підвали квартирних будинків, а й навіть підвал місцевого дитсадка. Два роки тому невідомі селу особи вирили траншею та вкрали каналізаційні труби, які йшли до очисних споруд. Тепер усі смердючі стоки опиняються у підвалах мешканців. Ситуацію мав би вирішувати сільський голова, але його у селі  немає. Війта засудили умовно за вимагання хабара. 

Рік 2017

Угода про Асоціацію з ЄС набирає обертів, українським чиновникам дозволено обіймати посади в Єврокомісії та інших урядових органах Європейського Союзу, для України введено безвізовий режим з більшістю країн ЄС. 

Брюссель

Новий комісар з питань палива та енергетики ЄС Степан Голопупенко шокував інших членів Єврокомісії, приїхавши на засідання Єврокомісії не на велосипеді, так як представники від Німеччини та Франції, а на власному Porshe Panamera 4s. Перед цим Степаном Голопупенком було підписано контракт на поставку зрідженого природного газу та вугілля з ПАР до Євросоюзу за ціною 96 євро за тонну, при тому що ціна польського експортера Węglokoks становила 84 євро. 

Марсель

Начальник місцевого відділку поліції Жерар Курвуаз’є  поскаржився журналістам на те, що в кварталах Марселя, де компактно проживають вихідці з України, почастішали крадіжки… унітазів. Зокрема, він відмічає, що отримує по два дзвінки на день зі скаргами, що хтось украв всі унітази, каналізаційні труби, раковини, пошкодив механізм ліфта. Цілі українські банди спеціалізуються на тому, щоб витягнути з будинків усе, що містить метал. Вихідці з України крадуть каналізаційні люки, труби, провід, які збувають на нелегальному пункті прийому металобрухту, який покриває місцевий «мафіозі» - колишній українській майор міліції.

Рік 2020

Українцям вдалося посісти ключові посади в Єврокомісії, в ЄС вводиться квотний принцип формування органів управління, родинні зв’язки починають відігравати вирішальну роль. 

26–річна донька Генерального прокурора Євросоюзу Василя Голого Ольга була призначена на посаду начальника реєстраційної служби комісаріату юстиції ЄС.

Верховним комісаром з питань оборони ЄС  стала українка – Людмила Дорогокупля, яка уклала контракт на забудову земельних ділянок військових містечок з фірмою «Полюс ЛТД», засновником якої є її чоловік Борис Дорогокупля.

В 153 виборчому окрузі, який знаходиться в італійській Тоскані, місцеві бабусі-пенсіонерки, яких було щиро одарено продуктовими пакетами та обіцянками побудувати дитячий майданчик для пенсіонерів обирають депутатом Європарламенту Лесика Довгого, виборці округу №666, що розташований на території міста Амстердам, обрали депутатом Дарта Вікторовича Рейдера.

Для отримання фінансування на будівництво соціальних об’єктів з Єврокомісії, потрібно  забезпечувати  20% відкату. При розмитненні товарів на митниці ЄС тільки 50% плати надходить до бюджету, решту готівкою потрібно віддавати певним особам за «допомогу». За проведення держреєстрації одного договору оренди земельної ділянки потрібно платити хабар від 300 єврів до 1000 єврів. Чиновники отримують зарплатню в розмірі не більше трьох мінімальних заробітних плат, але є постійними клієнтами автосалонів «Астон Мартін» та «Роллс Ройс».

Нарешті, Європейський Союз став Україною.  Мрії здійснюються… 

 
Коментарі (0)