Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБудівництво Кредити на «Доступне житло» отримають не всі
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Кредити на «Доступне житло» отримають не всі

У разі виділення коштів на реалізацію житлово-іпотечної ініціативи Президента, можливість отримати дешеві позики можуть більше 10 тис. сімей.
За попередніми оцінками Мінрегіону, у разі виділення коштів на реалізацію житлово-іпотечної ініціативи Президента, можливість отримати дешеві позики можуть більше 10 тис. сімей, в першу чергу - пільгових категорій, які потребують поліпшення житлових умов.
 
Про це в інтерв'ю виданню «Дзеркало тижня. Україна» розповів міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.
 
«Для нас безумовний пріоритет - люди, які перебувають на обліку як ті, що потребують поліпшення житлових умов, пільгові категорії, молодь і пенсіонери. Це також професійні категорії, насамперед соціально значущі - сільські медики й учителі. За попередніми розрахунками, у разі виділення коштів можливе вирішення житлової проблеми для більше 10 тисяч сімей. Інші критерії - ще в процесі розробки», - повідомив Близнюк.
 
За словами міністра, для старту програми можна акумулювати щонайменше 1 млрд грн, і в першу чергу Міністерство буде пропонувати задіяти недобудоване житло.
 
Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що програма іпотечного кредитування в Україні «Доступне житло» запрацює вже з травня поточного року і буде надавати громадянам України кредити на житло не дорожче 2-3% річних на 10-15 років.
 
Коментарі (0)