Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняЗамовників будівництв можуть звільнити від додаткових витрат
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Замовників будівництв можуть звільнити від додаткових витрат

Парламентарям пропонують дозволити за певних умов звільняти замовників будівництв від сплати пайової участі у розвиток інфраструктури населеного пункту.
гроші

Комітетам Верховної Ради пропонують розглянути законопроект №2446 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». Відповідний документ пропонує встановити умови, за яких замовники будівництва звільнятимуться від сплати пайової участі у розвиток інфраструктури населеного пункту. 

«Метою прийняття законопроекту є скасування необґрунтовано встановленого обов’язку нести додаткові витрати на розвиток інфраструктури населеного пункту замовниками будівництва об’єктів промисловості та сільського господарства у випадку, якщо необхідні для їх забезпечення об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури є власністю такого замовника будівництва, та/або такі об’єкти не створюють додаткового навантаження на інженерно-транспортну інфраструктуру населеного пункту», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту. 
 
Крім того, проект Закону пропонує, «що якщо до набрання чинності відповідними пунктами частини четвертої статті 40 цього закону договір про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту не був укладений, замовники будівництва об’єктів, передбачених зазначеними пунктами, до пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту не повинні залучатися».
 
Для довідки: Відповідно до статті 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» замовник, який має намір здійснити будівництво об'єкта містобудування у населеному пункті, зобов'язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.
 
Пайова  участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає  у   перерахуванні замовником до прийняття об'єкта будівництва в експлуатацію  до відповідного місцевого бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», прогалини та недоліки в житлово-комунальному законодавстві, які не змогли вчасно усунути та врегулювати Мінрегіон та Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг, можуть бути усунуті Верховним Судом.
 
Коментарі (0)