Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВласників квартир зобов’яжуть страхувати цивільну відповідальність
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Власників квартир зобов’яжуть страхувати цивільну відповідальність

У парламенті зареєстрували проект Закону, який націлений забезпечити належні умови для своєчасного отримання потерпілими внаслідок пожеж, вибухів газу чи пошкодження водою відшкодування збитків.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2402а «Про внесення змін до деяких законів України щодо обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників (наймачів) квартир у багатоквартирних житлових будинках». Відповідний документ спрямований на впровадження системи обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників (наймачів) квартир у багатоквартирних житлових будинках. Це допоможе вдосконалити системи відшкодування збитків, завданих потерпілим внаслідок пожеж, вибухів газу чи пошкодження водою.

Проектом пропонується:
 
- ввести обов'язковість страхування цивільної відповідальності власників (наймачів) квартир у багатоквартирних житлових будинках;
 
- надати право управителю багатоквартирного будинку - особі, яка за договором з власником чи балансоутримувачем здійснює управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і забезпечує його належну експлуатацію відповідно до закону та умов договору, контролювати наявність чинних договорів страхування цивільної відповідальності власників (наймачів) квартир у багатоквартирних житлових будинках.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламентарям пропонують законодавчо зафіксувати принцип першочергового постачання газу, видобутого на території України, фізичним особам, теплогенеруючим та теплопостачальним організаціям.
 
Коментарі (0)