Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББВ Україні створено Національну раду з питань діяльності ОСББ
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

В Україні створено Національну раду з питань діяльності ОСББ

Основними завданнями Ради є координація дій органів виконавчої влади з питань створення та забезпечення діяльності ОСББ, сприяння у вирішенні проблемних питань, а також безпосереднього залучення громадськості до нормотворчої діяльності.
В Україні створено Національну раду з питань діяльності ОСББ
Новини по темі

14 березня Уряд створив Національну раду з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, як тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України. Проект відповідної Постанови представив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

«Основними завданнями Ради є координація дій органів виконавчої влади з питань створення та забезпечення діяльності ОСББ, сприяння у вирішенні проблемних питань, а також безпосереднього залучення громадськості до нормотворчої діяльності», – сказав Анатолій Близнюк.
 

Читайте також: Нацрада ОСББ керуватиме в парламенті


За його словами, новий дорадчий орган покликаний аналізувати стан справ та причини виникнення проблем у процесі створення та забезпечення діяльності ОСББ, подавати Уряду розроблені за результатами роботи рекомендації та пропозиції. Персональний склад Ради затверджуватиметься Наказом Мінрегіону.

Відповідно до затвердженого Постановою посадового складу Ради, до неї увійшли очільник Мінрегіону (голова Ради), його Перший заступник (заступник голови Ради), Перший заступник Міністра юстиції, заступники міністрів економічного розвитку і торгівлі, фінансів, соціальної політики, голови Державної служби України з питань регуляторної політики, Держземагентства та Держархбудінспекції, заступники голів Державної податкової служби та Антимонопольного комітету.

Також передбачено, що участь у роботі органу на постійній основі братимуть Директор департаменту Мінрегіону (секретар Ради), представник Секретаріату КМ України та представники місцевих органів виконавчої влади. За згодою участь у роботі Ради братимуть Голови Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг та НКРЕ, народні депутати та представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій, об’єднань профспілок і роботодавців, суб’єктів господарювання.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)