Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряду дозволили контролювати продаж світла на Донбас
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Уряду дозволили контролювати продаж світла на Донбас

Верховна Рада прийняла проект Закону, який має на меті дозволити уряду регулювати правові, економічні та організаційні відносини, пов’язані з продажем електрики на непідконтрольні українській владі території країни.

Парламентарі прийняли законопроект №2375 «Про електроенергетику» щодо особливостей регулювання відносин у сфері енергетики на території проведення антитерористичної операції. Проект Закону дозволяє Кабміну регулювати процес продажу електроенергії на території країни, не підконтрольні українській владі.

«Основним завданням проекту Закону є надання повноважень Кабінету Міністрів України встановлювати особливості регулювання правових, економічних та організаційних відносин, пов'язаних з продажем електричної енергії з оптового ринку електричної енергії України на територію, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, а також відносин, пов'язаних з виробництвом, передачею, розподілом, постачанням, купівлею, продажем і використанням електричної енергії на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Зазначимо, проектом Закону передбачається, що перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, визначається Кабінетом Міністрів України.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», комітетам ВР направили на розгляд законопроект, який покликаний заборонити підвищення тарифів на ЖКП для населення за відсутності приладів обліку.
 
Коментарі (0)